Glad nyhet – Kroniska sjukdomar och cancer kan kanske strax botas enkelt

Första gången jag insåg att bakterier och svampar levde i symbios i våra kroppar var när jag läste en stor fet tegelsten som hette ”Textbook of Medicine”. I denna relativt gamla bok stod det att antibiotika kunde leda till utslagning av bakteriefloran som då ledde till att ex. strålsvamp kunde ta över och angripa tarmen och kroppen. Ganska lätt att förstå alltså.

Jag varnade givetvis mina vänner och bekanta för antibiotikans risker och noterade att vissa läkare försökte minska förskrivningen av antibiotika. Bakteriers antibiotikaresistens var också uppe på tapeten som en orsak till mindre förskrivning.

När alltså Newsvoice skriver att en revolutionerande internationell studie visar att mikrober i blod och vävnad kan vara orsaken till inflammatoriska och kroniska sjukdomar så är det alltså ingen revolutionerande nyhet för mig alls även om den kommer ge några av er läsare nya insikter.

Sanningen, som jag ser den, är sannolikt alltså att sanningen dolts i ekonomiskt syfte. Dvs. att göra människor sjuka för att sedan tjäna grova pengar på att lindra symptomen.

Kan läkare vara så djävliga? Jodå. Cirka 1 av 100-200 personer lider faktiskt av psykopati. Det är ganska välkänt.

Den glada nyheten är nu sannolikt att sanningen är på återtåg genom Newsvoice och sannolikt kan nu massvis med sjuka människor undersöka alternativa möjligheter för behandlingar med större hopp om bot.

Det kan bli en bra affär för staten, dvs. vår gemensamma skattkista, för nu kan kanske billigare preparat användas, ex. bikarbonat för att höja pH-värdet i blodet eller andra enklare mer riktade insatser mot de mikrober som bör behandlas?

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

12 reaktioner till “Glad nyhet – Kroniska sjukdomar och cancer kan kanske strax botas enkelt

 1. Jo då. Det är helt korrekt att antibiotikan, i många fall är rent av hälsovådlig och kan leda till döden.
  Antibiotikakurer skadar tusentals människor i Sverige och ändra länder varje år.
  För en tid sedan rapporterade medierna att ett stort antal patienter avlidit på frera sjukhus av ”Clostridium Dificile” och man anförde att det var en ”sjukhussmitta” som drabbar sjuka som är inlaggda på klinik.

  Men vad medier, ( läkare ) och journalister inte talar om eller vet, är att det är en normal tarmbakterie som i stot sätt alla människor bär på och ändå är friska. Men slår man ut en del av den godartade och nödvändiga bakteriefloran med antibiotika, så är det fritt fram för patogener att ta överhanden.
  Ett mycket farligt tillstånd utvecklas lätt till ”fatal kolit” (alltså tarminflammation) med bakteriöverväxt varhärdar och svamptillväxt som penetrerar tamen och kommer ut i blodomloppet med hög feber och blodförgiftning och svår allmänpåverkan som resultat.
  Immunförsvaret blir då helt tokigt av att tarmbakterier kommer ut i blodbanan och svarar med artriter (ledinflammatoner) samt angrepp på kärlväggar, hjärta och organ som lever och njurar och andra vävnader.
  Resultatet blir en fruktansvärd katastrof som svårt handikappar människor för resten av livet om de överlever. Det är allmänt bekant att artriter förstör lederna beroende på hur lång tid sjukdomsprocessen verkar.
  Det tar mellan ca 20 dagar till två a tre månader från det att antibiotikakuren administeras innan tarmfloran kolapsar och blir patogen.
  Det mest anmärkningsvärda är att den läkare patienten kommer till och rådfrågar om sina magplågor, aldrig tycks dra slutsatsen att vederbörande tidigare annolikt har erhållit just den antibiotikakur som har ställt till det för patientens tarmflora, utan då i stället feldiagnostiserar patienten med fatala konsekvenser.
  Det är fundamentalt inkompetent och närmast brottsligt att att inte göra ett sådant övervägande av en läkare.
  Vill man ta livet av folk är antibiotika en utmärkt kandidat, på baksida av denna förträffliga mirakelkur.
  Det går inte att hålla för uteslutet att det är just antibiotikakurer som är orsak till att det finns så många reumatiker i den industriella delen av världen.

  1. Tack för den intressanta redogörelsen.

   Det kanske går att analysera data om människors hälsa innan antibiotikan började användas på bred front eller se sambandet mellan överanvändning och reumatiska problem? Kanske finns det ett samband mellan antibiotika och ”cancer” och ”AIDS” också? Det skulle alls inte förvåna mig.

   Folk som inte lever helt hälsosamt med massvis med droger eller extrem promiskuösitet eller renlighetsfobi knaprar sannolikt betydligt mer antibiotika. Frågan är alltså om det är drogerna i sig eller antibiotikan som skapar cancern eller AIDS?

   Det vore nog ganska enkelt att undersöka saken. Något för våra vakna vetenskapsmän att ta tag i! ;-)

 2. Strålsvamp växer ur ”varhärdar” som ett resultat av att floran kolapsar och löper ammok. Vilket innebär att den redan existerar i tarmen som en del av en i övrigt frisk flora. Stålsvamp benäms i den internationella litteraturen som ”actinomykos” (actinomykosis). Det ät strålsvampen som fräter hål på tarmar och andra organ så att tex tarm bakterier kan komma ut i blodbanan. Den är en sk fackultativ anaerob, vilket innebär att den förökar sig och tillväxer i syrefattig miljö och tar chansen att tillväxa under rätt betingelser i miljön. Varhärdar är en utmärkt milö. Hos människor heter den atinomykosis Israeli, eller Näslundi. Även djur( boskap) kan drabbas av varhärdar och kallas då (aktinomykosis bovis). Aktinomykos fräter igenom både kött och benvävnad och kan vanställa en människa fullständigt. Det märkliga är att det endast är antibiotika som behandlingsmetod som biter på strålsvamp, då främst bredspektrumantibiotika som i sin tur skadar lever och njurar i höga doser.

 3. ”endast….antibiotika som behandlingsmetod….biter på strålsvamp” Man bör vara försiktig med att göra dylika tvärsäkra påståenden. Det finns ingen anledning att låta sig skrämmas och tro vi måste söka oss till den symptomfokuserade skolsjukvården och läkemedelsindustrins patenterade piller och ”mediciner” – med alla dess biverkningar.
  Jod har visat sig vara effektivt vid den här typen av besvär.

 4. Det stämmer nog att ”jod” biter på strålsvamp (aktinomykos) ytligt, men hur behandlar man en invärtes patogen som stålsvamp (som i normaltillstånd tillhör en i övrigt frisk bakterieflora) men som kommit ut i blodbanor tillsammans med andra livshotande mikrober med jod, det låter sig knappast göras på en infektionsklinik hur som helst och definitivt inte med jod. För det första ska man veta upphovet för infektionen, vilket sannolikt inte kan objektiviseras mer än genom odlig på agarplattor.
  och mikroskopi. Aktinomykos är en (köttätare) som fräter hål i kroppen (colonaktinomykos är det speciellt allvarligt) eftersom den lämnar fältet fritt för andra patogener från tarmar att invadera blodbanorna. Detta måste varje infektionsläkare vara väl medvetna om. Det är ett livsfarligt tillstånd
  Om en patient kommer med ett allvarligt febrilt tillstånd ska infektionsläkaren i ”första hand” lyssna på vad den sjuke säger om misstanke och eventuell orsak och ta snabbt reda på om patienten tidigare erhållit en närliggande antibiotikakur och agera därefter. Många som kommer till en infektionsklinik akut med hög feber ska ovillkorligen snarast utredas. Man bör i första hand utreda om det inte kan vara fråga om blodförgiftning med höga titrar orsakad av tarmläckage och penetrerad tarm. Det är en allvarlig, nära nog brottsligt förhållningssätt att missa en sådan tankegång med den kännedom en läkare bör ha om antibiotikans sidoeffekter.

 5. Annika Dahlkqvist har helt rätt.
  Det är i övergången mellan tunntarm och colon (tjocktarmen) problemen med överväxt av patogener efter antibiotikakur oftast uppstår, dvs i colon askendens, som blindtarmsliknande smärta. Det blir meningslöst att försöka tillföra tarmbakterier med någon sorts stolpiller bakvägen ”och försöka rulla runt”, men att tillföra en frisk flora på annat sätt skulle ju kunna var en lösning som hon skriver.. Dessvärre skulle det bli belastande för vården om alla gavs den möjligheten. Man tar hellre risken att avstå från att informera om fakta än att utveckla en teknink som skulle kunna rädda tusentals människor från antibiotikaskador och i värsta fall döden.
  Möjligheten finns redan, men det är inget som sjukvården vill ägna sig åt. Förhoppningen är att tarmfloran återställer sig på naturligt sätt,vilket den ofta gör, medan resten dör eller blir kroniskt sjuka och handikappade resten av livet.
  Vårdskadorna och medicinska misslyckanden samt inkompetens är omfattande på våra sjukhus.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s