Glad Nyhet – Kuba betecknas inte som terrorstat längre av USA

Intelligent ledarskap har nu beslutat att Kuba tas bort från USAs egen terror-lista, kanske för att underlätta för sina fattiga äldre medborgare att slippa resa via Kanada för att få utmärkt och billig vård i det mer jämlika Kuba, landet med lika välfärd för alla?

Eller har kanske USA gjort det för att faktiskt ingen ser Kuba som en terrorstat jämfört med USA?

Eller är det kanske så att man, så sakta, försöker avveckla användandet av ordet ”terrrorism”? Det är i så fall också en glad nyhet för USA, självt ofta anklagat för statsterrorism.

Jag citerar professor William Odom, f.d. president Ronald Reagan’s nationella säkerhetsagenturs direktör här med en översättning jag gjort ur Engelska Wikipedia:

”Som många kritiker har poängterat, är terrorism inte en fiende. Det är en taktik. Eftersom USA självt har en lång meritlista av att stödja terrorister och använda terrorist-taktik, gör blott dagens slogans om krig mot terrorismen att USA framstår som hycklande inför resten av världen.
”As many critics have pointed out, terrorism is not an enemy. It is a tactic. Because the United States itself has a long record of supporting terrorists and using terrorist tactics, the slogans of today’s war on terrorism merely makes the United States look hypocritical to the rest of the world.”

Så kanske är detta inledningen på fler glada nyheter för alla världens folk och för korrekt förståelse av ord? En omdefiniering av ordet ”terrorism” till originalbetydelsen, dvs. att enbart gälla medvetet våld mot civila oavsett om den utförs av en stat och dess ledare eller av en icke-stat?

Nåväl. Sannolikt kommer beslutet leda till betydligt fler resor från USA till Kuba, vilket förhoppningsvis till slut kan leda till mer utbyte av upplevelser och erfarenheter och till mer jämlikhet även för USAs alla fattiga medborgare?

Och kanske kan nu båda länderna närma sig varann i en nyttig balans, likt den balans Socialdemokraternas Olof Palme representerade på sin tid, dvs en välordnad fredlig kapitalism med hög välfärd, sänkta arbetstider, ökad robotisering och låg arbetslöshet? Dvs. det som Vetenskapliga partiet representerar idag … (alltså inte det Socialdemokraterna repesenterar idag.)

Så det glada beslutet kan knappast ha kommit från USAs neocons, eller andra av Bilderbergruppens medlemmar, så vida de inte börjat omdefiniera begreppet ”lycka” från att gälla pengar till att återgå till just originalbetydelsen ”lycka”, vilket faktiskt skulle gynna dem i varje ögonblick i resten av deras liv.

Jodå, vetenskapen har undersökt vad som skapar just lycka. Lycka skapas bäst i länder med hög jämlikhet som oftast leder till låg kriminalitet. Har landet dessutom resurser att föda sin egen befolkning och håller populationen i balans med naturen och vi får koll på asteorider och vulkaner kan säkert lyckan vara för evigt för oss alla, dvs. Vetenskapliga partiets politik.

Nåväl. Jag hoppas verkligen att Barak Obama anlitat de bästa ur Secret Service att skydda honom nu när han väl har börjat föra en politik som kan få honom att bli en riktigt stor man. Och lyckas de ej, kan Barak Obama kanske leva för evigt som en president väl värd att minnas ändå? Kommer han lyckas? Ja, varför inte?

Nåväl. Jag ser glada amerikanska gamlingar och sjuka på miljövänliga segelkryssninger till Kuba för billig vård framför mig. Kanske får de snorkla med vilda delfiner på färden? Verkligen helt underbart med glada nyheter.

Så jag slutar med att citera Jesus för alla kristna neocons som inte kommer gilla en mer jämlik politik:

”Sannerligen, det är svårt för en rik att komma in i himmelriket. Ja, jag säger er: det är lättare för en kamel att komma igenom ett nålsöga än för en rik att komma in i Guds rike.”

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s