Glada Nyheter – Alla med låga löner kan få högre löner i framtiden

Göran Greiders negativitet är tragikomisk. Han borde verkligen formulera sig mer positivt och konstruktivt, anser jag. I sin artikel ETC – Skitjobben som borgerlig ideologi skriver han:

”Den amerikanska erfarenheten är på den punkten väldigt tydlig: låglönejobben är ett träsk där folk fastnar, ofta för livet, och de ger låginkomsttagarnas barn allt sämre chanser att komma vidare med utbildning och klassresor. Den amerikanska drömmen är en myt, skriver nobelpristagaren i ekonomi Joseph Stieglitz i sin senaste bok, och det beror framförallt på det ökade gapet mellan de översta och de understa skikten.”

Men det finns en person som är rörande och negativt enig om innehållet i Göran Greiders artikel, nämligen den negative komikern George Carlin från USA – den amerikanska drömmen, drömmen som nu invaderar även EU med sin frihandel, i vilken några giriga få tillskansar sig allt och det stora flertalet görs om till något varje vaken individ måste kunna likna vid slavar.

Bilden till Göran Greiders artikel är faktiskt så tragikomiskt negativ att jag tror den kan få många låglönearbetare att begå självmord.

Men visst verkar det vara sanningen rent generellt, det Göran Greider presenterar, men varför inte åtminstone presentera positiva lösningar på problemet?

För faktum är att negativiteten, när den drivs för långt av gamla gnällspikar, i sig är tragikomisk. Att se negativiteten är lite grann som att befinna sig på ett mentalsjukhus där människor är så pass negativa att de aldrig lyckas få tummen ur eller få ordning på någonting.

Göran! Positivitet är resultatet av rätt mental aktivitet. Med positivitet och konstruktivitet kan man tänka ut lösningar och presentera dem. Med positivitet och konstruktivitet kan man föreslå vad folk bör göra för att lösa sin egen och andras situation. Det är ett bra ledarskap.

Jag presenterar helt enkelt några alternativ på lösningar:

1. En lagstadgad lägsta timlön för alla EU-medborgare”
2. Ut ur EU kombinerat med en lagstadgad lägsta timlön för svenska medborgare.
3. Lagstadgad övertid plus lagstadgad sänkt arbetstid

Visserligen kan man klaga på faktum, men som ledare, Göran, bör man rimligtvis presentera förslag på lösningar! Då kan kanske folk få upp den positiva och konstruktiva energin, stänga av mainstream-TVn styrd av de giriga få kapitalisterna som förslavar dem och därefter påbörja arbetet att vakna upp och befria sig på ett positivt och konstruktivt sätt.

Jag Citerar Voltaire:

”Så länge folket inte bryr sig om att utöva sin frihet, kommer de som vill tyrannisera göra det; för tyranner är aktiva och flitiga, och kommer hänge sig i guds namn eller under namnet av vilka andra gudar som helst, religiösa eller icke-religiösa, för att sätta handfängsel på sovande människor.”
/ Voltaire

…och nu vänder jag på det Voltaire säger på ett positivt sätt:

Så länge folket bryr sig om att utöva sin frihet, kommer de som vill leva i frihet kunna göra det; för även människor kan vara positiva, aktiva och flitiga, och kan hänge sig i demokratins, vetenskapens och jämlikhetens namn och se till att vakna upp och sedan förbli vakna så att de får behålla sin frihet.

Med vänlig hälsning
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskaliga partiet

PS. Göran, i all välmening för din hälsa, undersök Annika Dahlkvist och LCHF!

En reaktion till “Glada Nyheter – Alla med låga löner kan få högre löner i framtiden

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s