Glada nyheter för Grekland – Ett nytt EU kan skapas genom direktdemokrati

Förslavningen av Europas alla folk och den ökande fattigdomen har skett genom den s.k. ”frihandeln”.

Frihandeln har ställt land emot land och EU-medborgare mot EU-medborgare i ett välfärdsrace mot den absoluta välfärdsbottnen, samtidigt som vetenskaplig forsking visar att mer jämlika samhällen har lyckligare medborgare.

Så jag gratulerar hela Grekland att de nu har en reell möjlighet att ta sig ur detta borgerliga och extremkapitalistiska EU genom en direktdemokratisk folkomröstning.

Grekerna kan nu ge det moraliska mandatet till sin demokratiskt valda regering att säga nej till EUs krav på borgerliga reformer för ökad fattigdom och istället föreslå att det borgerliga Maastrichtfördraget kastas på historiens soptipp och att EU eventuellt kan ombildas.

För EU behöver ett nytt fördrag. Varje land som deltager i ett nytt EU borde rimligtvis ha villkor som harmoniseras genom hela EU så att storföretag och banker tvingas av folket till en human välfärdspolitik där redan fattiga medborgares löner kan höjas.

Låt det nya EU börja i Grekland, demokratins vagga, och låt varje ny regering som bryr sig om sitt eget folk ansluta sitt land till det nya EU!

Om Grekland leder detta nya EU-initiativ på ett modigt sätt komer jag bli djupt tacksam till de greker som nu är med och tar det första nödvändiga och direktdemokratiska initiativet.

När resten av EUs folk ser hur Grekland kan återhämta sig från det extremkapitalistiska EU, kanske besöker dem och ser hur lyckliga de blivit utan EU, ett EU som enbart gynnar fåtalet korrupta girigbukar, då kommer fler länder att följa i Greklands spår och befria sig och återta sina egna demokratier och när de återtar sina demokratier kan de också höja sina länders välfärd och fördela arbetena och lönerna mellan sig broderligt och systerligt.

Ytterligare en bonus är att Grekland kommer slippa betala den dyra EU-avgiften som mestadels fyllt fickorna på korrupta projekt och slutligen flyttats till bankkonton i olika europeiska skatteparadis, bankkonton som i framtiden, i ett nytt EU, istället kommer kunna beskattas och bidraga till det nya EUs välfärd.

När Grekland återhämtat från EU kan de dessutom hoppas på att utbilda ingenjörer och vetenskapsmän med moral som stannar kvar i Grekland för att bygga upp samhället.

I ett nytt EU kan vi dessutom skydda miljön med gemensamma höga skatter på transporter och dessutom påbörja den nedväxt som behövs enligt vetenskapliga bevis.

Lycka till Grekland! Se nu till att Grekland blir en riktig vinnare på lång sikt!

Med vänlig hälsning
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

En reaktion till “Glada nyheter för Grekland – Ett nytt EU kan skapas genom direktdemokrati

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s