En väl underbyggd teori om Nazismens uppkomst och sannolikt dess fall

Via Gregaria läser jag om En väl underbyggd teori om Nazismens uppkomst – Nationalsocialismen som spegelbild av judendomen.

Symbolen som visas i artikeln, ett hakkors som kombinerats med en judisk davidstjärna, är sannolikt mycket provocerande för många, speciellt för judar, men artikeln i sig är väldigt saklig och upplysande.

Sammanfattningsvis bygger teorin på att Nazismen och rasismen i Tyskland uppkom som ett resultat av svåra tider kombinerat med många tyska judars rasism mot tyskar eftersom judendomen helt tydligt är en rasistisk religion. Detta kan kanske förklara varför CDU och många andra konservativa krafter i Tyskland stödde valet av Hitler till rikskansler 1933?

Varför Hitler och nazisterna valde att idealisera blonda blåögda arier som den överlägsna rasen över andra raser, trots att Hitler själv var brunögd och hade mörkt hår, framgår dock inte av artikeln.

Möjligtvis var det ett sätt att totalt distansera sig från judendomens rasism och höja ett ideal som skarpt skiljde sig från den normale juden, semiten från nordafrika, med oftast krulligt mörkt afrikanskt hår och ofta en för Europas mått mätt en oproportionerligt stor och lång näsa, medan ariern oftast har en kortare näsa?

Och denna distansering skulle faktiskt kunna förklara den mediesituation Sveriges mainstream-media befinner sig i idag där både svenska rasister bespottas, kriminella som liknar semiter och afrikaner pixlas och andra krafter som ifrågasätter judars rasism låses ute eller bespottas, medans aldrig någonsin judars rasism eller kriminalitet ifrågasätts.

I Vetenskapliga partiet kan alla medverka oavsett ursprung och vi har inte funnit några verkliga skäl för diskriminering, även om det finns generella skillnader mellan folkgrupper.

Skillnaderna mellan olika folkgrupper är mestadels kulturella eller religiöst betingade och för vetenskapligt lagda människor påverkar kulturell eller religiös bakgrund mycket lite och utgör inga hinder för samverkan.

Vetenskapen är sannerligen internationell, icke-kulturell och icke-religiös, jämställd och jämlik.

Med vänlig hälsning
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

Annonser

8 reaktioner på ”En väl underbyggd teori om Nazismens uppkomst och sannolikt dess fall

 1. Ping: Ökad förståelse om var harmoni kommer ifrån för Maria-Pia Boëthius och Ekis Ekman | Vetenskapliga partiet

 2. Ping: Ökad förståelse om var harmoni kommer ifrån för Maria-Pia Boëthius och Ekis Ekman | Vetenskapliga partiet

 3. Tack för uppmärksamheten. Dock skulle jag säga att nazisternas påstådda idealiserande av blondhet och blå ögon är något överdriven. T.ex. står det ingenstans i Mein Kampf om betydelsen av blont hår och blå ögon. Nazisternas upphöjning av den ”ariska” människan handlade om så mycket mer än om hårfärg och ögonfärg. Det var även många andra egenskaper som ansågs definiera en arier, och hårfärg/ögonfärg var bara en av komponenterna och var inte centralt för helhetsbedömningen. Annars är det en intressant och klart tänkvärd hypotes att det fokus som ändå fanns på blondhet handlade om att markera avstånd från judiskhet, att skilja ut det unika hos germanerna jämfört med icke-germanska folk som semiter.

  Gilla

 4. Har inte jättebra koll på dessa ”avelsläger” men det står en del om det här:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Lebensborn

  Däremot har historikern Bryan Mark Rigg i boken ”Hitler’s Jewish Soldiers” skrivit om att ett hundratusental halv- och kvartsjudar stred för Tyskland i Hitlers armé och accepterades som fullvärdiga tyskar. De ariska raslagarna funkade inte så bra i praktiken och det visade sig att definitionen av en ”arier” respektive ”jude” inte var självklar.

  http://www.amazon.com/Hitlers-Jewish-Soldiers-Descent-Military/dp/0700613587
  http://www.history.ucsb.edu/faculty/marcuse/classes/33d/projects/jewishlife/JewishSoldiersMark.htm
  http://www.haaretz.com/caught-in-the-middle-part-jewish-germans-served-in-nazi-army-1.185805
  http://www.veteranstoday.com/2014/03/29/hitlers-jewish-soldiers-part-i/

  För övrigt intressant angående blondhet är att det inte är ovanligt bland vissa icke-europeiska folkslag som t.ex. berber, yazidier, assyrier och t.o.m. aboriginer. Så egentligen är blont hår och blå ögon inte unikt för nordeuropéer, även om det är vanligare bland oss.

  http://www.forumbiodiversity.com/archive/index.php/t-36939.html
  http://www.forumbiodiversity.com/showthread.php/19152-Arab-blond-or-red-hair
  https://en.wikipedia.org/wiki/Blond

  Gilla

 5. Tackar. Länken https://en.wikipedia.org/wiki/Lebensborn
  gav mig mer insikt om Nazismens eugenitik https://en.wikipedia.org/wiki/Nazi_eugenics
  samt https://en.wikipedia.org/wiki/Dysgenics
  och https://en.wikipedia.org/wiki/Conscientiousness
  Nu förstår jag mer om vad nassarna var ute efter och det förklarar säkert varför vissa judar ansågs vara arier enligt nassarnas definition.

  Hmm… Betyder det att nassarna inte kan anses vara s.k. ”anti-semiter”?
  Satt kommunister, socialister, romer, judar, handikappade m.fl. i koncentrationsläger av helt andra skäl? Kanske för att de inte ville eller kunde anpassa sig eller helt enkelt var degenererade i nassarnas ögon?

  Jag måste erkänna att, enligt vad jag läst nu, så håller inte min hypotes om distanseringen från judar genom att fokusera på blå ögon och blont hår. Det var helt andra egenskaper som nassarna sökte.

  Gilla

Skaffa ett gratis Wordpress-konto och kommentera här!

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s