Glada Nyheter – Grekerna räddar Grekland och kanske hela Europa

Även om en stor andel av grekerna sannolikt låtit sig skrämmas och hunsas av EUs oligarker har nu majoriteten av grekerna röstat emot EUs oligarker genom en direktdemokratisk folkomröstning och de har röstat emot de som försökt skrämma dem till underkastelse.

Om det leder till ett ”Grexit”, dvs. att Grekland lämnar EU och inför en nationell valuta vet vi inte, men varför skulle grekerna inte kunna göra det? I Sverige har vi en egen valuta, nämligen kronan. I Grekland kan de alltså återinföra sin egen drachma.

Personligen hoppas jag att det kan leda till ett s.k. ”Grexit”, senare även ett ”Swexit” vilket betyder att ”Grekland” och ”Sweden” så att säga ”Exit”, dvs. lämnar det fruktansvärt dåliga Maastrichtfördraget bakom sig.

Dessutom hoppas jag att fler nationer lämnar EU eftersom Maastrichtfördraget, som förlamar hela EU, leder till ett välfärdsrace mot bottnen, ja såvida man inte gör som Grekland, d.v.s. nämligen hårdnackat fortsätter att bry sig om sin befolkning med en god välfärd, medan andra länder höjer arbetslöshet och sänker löner, dvs. det som Den förvånansvärt högerextreme Stefan Löfvén förespråkar i sitt förstamajtal.

Men det finns en annan möjlighet, nämligen ett nytt fördrag, ett nytt EU och det tack vare det grekiska folket, tack vare Tsipras och tack vare ekonomiprofessorn Yanis Varoufakis som bloggar om händelserna.

Oligarkerna har valt att inte acceptera Greklands sparförslag och därmed försökt kuva greklands folkvalda vänsterdemokrati. De högerextrema EU-oligarkarkernas högmod kan komma att leda till deras fall.

Personligen ser jag fram emot att resa på semester till Grekland, demokratins vagga, växla till drachmer, å vetifan om man inte ska slå sig ner där dessutom? Ett välutbildat land som Grekland med förstånd, välfungerande demokrati, välfärd för gamla, bra vård, bra skola OCH MED SOL lockar mig enormt som altruistisk ingenjör. Det betalar jag gärna skatt för jag gillar grekerna. Det är ett gästvänligt positivt folk som dansar och festar tillsammans.

Vad gäller invandring till Grekland från Afrika är dessuotm politiken friskt medveten och folklig vilket är utmärkt.

Är det något som är negativt med Grekland är det väl endast att det finns alltför mycket ovetenskapliga religiösa som vettlöst överbefolkar området, men det kan kanske rättas till genom mer sexualundervisning och utbildning i vetenskaplig metod?

Med vänlig hälsning
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

3 reaktioner till “Glada Nyheter – Grekerna räddar Grekland och kanske hela Europa

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s