Glada Nyheter för Donald Trump – Sannolikt strax president

Via ETC läser jag några citat från Donald Trump.

Märkliga citat är inte ovanliga att finna från konservativa politiker och att folk röstar på dem handlar helt säkert inte främst om att de vill ha en intelligent politiker som styr deras eget land.

Både G.W. Bush och Donald Trump får mig helt osökt att tänka på följande citat om USAs demokrati:

”När den [representativa] demokratin är fulländad kommer regeringens representanter mer och mer att likna den inre själen hos folket. Vi går mot ett ädelt ideal. På en stor och härlig dag kommer landets [USA] vanliga folk äntligen nå sina hjärtans önskningar, och Vita huset kommer att utsmyckas med en jubelidiot.”
/ Henry Louis Mencken, The Baltimore Evening Sun, 26:e juli, 1920

Och det är därför jag tror att Donald Trump har en riktigt bra chans att faktiskt bli vald till både presidentkandidat och president. För det är litegrann som det är med den svenske kungen.
Kungen och alla konstiga hattar är inte älskade för vare sig sin intelligens, det strama hovets politiskt korrekta högfärdstant, ej heller för kungahusets krigiska historia, ej heller för sin politiska korrekthet. Nej. Politisk korrekthet det kan man knappast anklaga kungen för.

Det är istället kungens misstag, hans olydnad mot den riksdagen och hans folklighet som (oftast) gör honom tämligen populär. För är det något folket ogillar så är det politiskt korrekt hyckleri och det tror jag definitivt inte att Donald Trump kommer kunna anklagas för, lika lite som den svenska kungen.

Donald personifierar den amerikanska drömmen som George Carlin spexar om i detta youtubeklipp.

Så med tanke på att det finns en stark kristen höger i USA som bidrar starkt till populationstillväxten, samt att dårpippi delvis är ärftligt, så har han nog en riktigt bra chans, bara han går ut och talar om livets helighet och absolut inte uppmärksammar nödvändigheten av nedväxt.

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s