Glad Nyhet – Folket har makten om de vill ha den

När jag läser en artikel av Henning Witte undrar jag om han inte drar ner brallorna på sig själv?

Nåväl. Det är verkligen intressant med de påståenden som Henning Witte kommer med. Låt mig citera:

”Det förtegs och förtigs dock av den vanliga historieskrivningen att både Smith och Marx fokuserade på en kamp mellan kapitalet och arbetet.”

– Kampen står väl i Marx retorik mellan kapitalisterna och arbetarna, dvs. en klasskamp som är tänkt att leda till jämlikhet mellan klasserna, kampen står väl ändå inte mellan ”kapitalet och arbetet” enligt Marx?

”Båda sidor definierade kapitalet som produktionsmedel.”, skriver Henrik Witte

– Verkligen? Det tycker jag inte alls att ex. Marx har gjort och det vore givetvis märkligt om de gjorde det. Hur kan ett mynt eller en sedel vara ett produktionsmedel?

– Kan det vara så att det är du, Henrik Witte, som kapitalt blivit lurad själv eller nu försöker lura folk på vänsterkanten? Vänligen skaffa dig bättre källor!

En sak till, Henrik. Pengar, dvs. kapitalet kan givetvis skapas. Det kan vara pengar som har riktigt värde såsom pengar baserat på mängden guld som ex. banker lagrar, eller ex. silver som förr fanns i de mynt som folket använde, innan dagens hitte-på-pengar.

Dagens hitte-på-pengar skapas av staten eller av bankerna själva, och visserligen kan pengar användas för att köpa produktionsmedel, dvs. utrustning med vilka man kan skapa produkter, men produkter kan skapas av naturen självt och av människor själva, helt utan hitte-på-pengar, med den bonusen att folket helt slipper tillsatser och gifter skapade av mass-producenterna.

De produktionsapparater och de resurser bankerna lagt beslag på kan beskattas och återgå i företagares och folkets ägo på olika vis, eftersom banker också är företag som ägs av privatpersoner och dessa personer kan beskattas med progressiv skatteskala så att samhället hålls relativt jämlikt.

Människorna själva kan också skapa sina egna pengar baserade på vad de vill, om de vill, så därför ligger makten hos folket om de vill ha den makten. Det är den glada nyheten.

I pengar ligger dock inte den största makten. Pengar ökar enbart handelsmöjligheterna så länge människor har tillit till dessa pengar.

I kristider har det ofta visat sig att pengar förlorar sitt värde och då ligger makten i helt andra saker, såsom skyddsrum, vapen och mat. I dessa tider har skottkärror med pengar inget större värde, ej heller guld eller silver, ej heller de som producerar dem. De som kontrollerar de livsviktiga resurserna är kungarna.

Om Marx/Engels i sina böcker på något vis ”förteg” bankerna tror jag det kan bero på att tanken givetvis var att kommunismen i sig själv givetvis förstatligar bankerna och därmed skapar sina egna pengar.

Att bankhuset Rothschild skulle ha självaste Karl Marx och Friedrich Engels som ”agenter” i uppdrag att skriva det Kommunistiska manifestet och på så vis riskera Rothschilds egen utrotning är så pass långsökt att den enda rimliga förklaringen till påståendet är att underminera den kommunistiska tanken om jämlikhet mellan människor.

Om det är någon som kan ha varit ”Rothchilds agent” är det väl Hitler i så fall som attackerade det jämlika Sovjetunionen, något som knappast de minst lika socialistiska Nationalsocialisterna hade i åtanke innan kuppen som kallas ”de långa knivarnas natt” genomfördes.

Att överklassen alltid försökt ställa människor mot varann är välkänt. Det kallas söndra och härska. Så gör de i dag för att splittra vänstern. Rasister mot anti-rasister, feminister mot män, olika religioner mot varann o.s.v., allt för att dölja vänsterns gemensamma intresse, nämligen jämlikhet, en jämlikhet som bevisligen leder till mer lycka för alla inblandade och en medvetenhet som leder till mer upplysthet.

Sanning är att kommunismen enade hela Sovjetunionen och skickade upp den första människan i rymden och att kapitalismen, trots kvalitetsbrister, till slut lyckades få upp betydligt mer än en apa i rymden.

Sanningen är också att en balans mellan socialism och kapitalism ofta fått utgöra rollmodell för nya demokratier runtom i världen, dvs. den svenska modellen (innan Olof Palmes och Anna Lindhs frånfälle), en modell som i snabb takt förbättrade för arbetarna och robotiserade bort tungt och monotont arbete, så att arbetstiden kunde sänkas för alla, samtidigt som standarden ökade och ungdomarna snabbt kunde frigöra sig och forma sina egna liv.

Marx och Engels inkluderade de arbetsuppgifter som handeln och andra företagare utför, dock utan att förminska eller övervärdera någon av arbetsuppgifterna, och de ställde dem inte alls mot varandra även om Lenin medgett att han gått för långt, då han kollektiviserade jordbruket alltför mycket för att egensinniga bönder skulle palla trycket. (Källa: Lenin A Biography by Robert Service)

Den glada nyheten för folket är att de, i alla demokratier, de facto har makten om de bara ser till att ta den.

Jag citerar slutligen en demokrat som Che Guevara:

che_guevara_80x80
”Där en regering har kommit till makten genom någon form av folkomröstning, falsk eller inte, och åtminstone bevarar ett intryck av rättsstatens principer, kan gerillans utbrott kan inte främjas, eftersom möjligheterna till en fredlig kamp ännu inte har uttömts.”
/ Che Guevara

Med vänlig hälsning
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

4 reaktioner till “Glad Nyhet – Folket har makten om de vill ha den

  1. jag anser att det är rätt att skriva att kapitalet är produktionsmedlen även om det naturligtvis är sant att pengar inte är produktionsmedel.därför att kapital inte är pengar utan istället det värde som pengarna är tänkta att representera(t.ex en fastighet)

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s