Glada Nyheter – Grekland vaknar strax upp ur EU-bluffen

Många greker har börjat vakna, men tyvärr verkar ca 60% fortfarande vara för fortsatt nedmontering av den grekiska välfärden genom EU-medlemskapet och den förslavande frihandeln.

Deras egen valuta, Drachmer, och ett Grexit (Greklands utträde ur EU) vore givetvis bättre för grekerna långsiktigt nu när det är så att de borgerliga EU-oligarkerna inte har motivationen att förändra EU:s grundvalar för att skapa ett mer jämlikt EU.

Det är intressant att inte fler greker har insett att Tsipras, med EU-medlemskapet och dess förslavande frihandel kommer tvingas sälja ut landet och pungslå det grekiska folket rejält trots att det grekiska folket själva endast står för en liten del av den skuld som de nu kommer få betala dyrt.

Men, för de som minns, så var det faktiskt så för oss svenskar också. Vi blev skuldsatta genom Novemberrevolutionen, fick rösta om EU, med massiv propaganda från Ja-sidan, sannolikt med stöd från EU-oligarker. En majoritet av det svenska folket röstade ”ja”, även om det var på håret att det blev ett ”nej”.

Sedan dess har vi fått tillfälle att säga ”nej”, men bara till EMU, dvs. Euron. Detta ledde dock inte till någon ny folkomröstning om ett utträde ur EU eftersom folket i valen, helt tydligt, inte är motiverade att rösta på partier som tar oss ur den förslavande frihandeln.

Är revolution att vänta i Grekland? Nej. Det verkar fortfarande som om grekerna accepterar att böja sig framåt för EU-oligarkerna för att få behålla Euron, trots att de vet vad som kommer, trots att underkastelsen är pinsam för dem och givetvis kommer leda till att människor kommer få sälja hus och hem till kapitalstarka intressen som nu girigt gnider händerna och ler i mjugg.

Till skillnad från Sverige har kanske ändå grekerna chans till ett Grexit i framtiden eftersom de åtminstone tillfrågas genom direktdemokratiska omröstningar av sina politiker, men det kan också bli som i Sverige.

Hugo Torstensson från Folkrörelsen Nej till EU skriver i ETC om Johan Ehrenberg att:

”EU-entusiasten Johan Ehrenberg inte kan skriva en artikel om krisen i Grekland utan att påstå att det är ”borgerliga regeringar” som styr inom EU.”

Det Hugo Torstensson INTE verkar vara motiverad att förstå är att EUs s.k. ”socialdemokratiska regeringar”, som är för borgerlig förslavande frihandel som slår ut socialism och demokrati, givetvis måste betraktas som just ”borgerliga”.

Som hederlig ”socialist” och ”demokrat” (Olof Palme) som är emot förslavande frihandelsunioner likt USA och EU bör man rimligtvis gå med i antingen Vänsterpartiet (om man är för öppna gränser för fri invandring) eller på Vetenskapliga partiet (om man är för att hjälpa fler människor i närområdet på ett sätt som löser deras problem långsiktigt).

Detta är de enda två trovärdiga alternativen för jämlikhet och demokrati som finns idag.

Kan Hugo Torstensson inget av detta bör han rimligtvis valsamverka sig in i riksdagen tillsammans med V och Vetenskapliga partiet genom ett nytt parti som är mer i Olof Palmes anda!

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

2 reaktioner till “Glada Nyheter – Grekland vaknar strax upp ur EU-bluffen

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s