Hans Roslings visioner om avmattad befolkningstillväxt motarbetas av högervridna hinduer

No Panic, Ingen panik, menar Hans Rosling, i detta youtubeklipp och för den religiöse är det lätt att tro när det presenteras med utvalda fakta tagna likt russinen ur kakan. (Cherry picking)

Det finns nämligen inga tydliga bevis för att populationstillväxten kommer avstanna automatiskt. FNs prognoser är prognoser baserade på tidigare inhämtad statistik och olika antaganden och kan inte förutsäga vad ex. framtidens utarmade planet och framtidens nyfattigdom kommer göra med barnadödlighet, underkastelse till blind religiositet och eventuell påföljande religiös barnavel.

I Indien, av alla överbefolkade områden, har nu ex. en högervriden hinduistisk organisation börjat uppmana sina hinduer att avla barn eftersom de ser muslimernas redan extrema barnavel som ett hot.

Att resultatet av sådant tänkande kommer leda till fullkomlig katastrof är fullkomligt uppenbar för varje matematiskt slängd muslim eller hindu som kan förstå den exponentiella funktionen.

Ett citat om population av Karan Singh:

”År 1974 ledde jag den indiska delegationen till världsbefolkningskonferens i Bukarest, där mitt uttalande att ”utveckling är det bästa preventivmedlet” blev allmänt känt och ofta citerat. Jag måste erkänna att 20 år senare är jag benägen att ta tillbaka detta, och min inställning nu är att ”födelsekontroll är den bästa utvecklingen”.
/ Karan Singh

“In 1974, I led the Indian delegation to the World Population Conference in Bucharest, where my statement that ‘development is the best contraceptive’ became widely known and oft quoted. I must admit that 20 years later I am inclined to reverse this, and my position now is that ‘contraception is the best development’.”
/Karan Singh

Jag är säker på att Kinas kommunistparti kan instämma i detta, den enda organisation som lyckats få bukt med problemet på ett någorlunda humanistiskt vis.

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

3 reaktioner till “Hans Roslings visioner om avmattad befolkningstillväxt motarbetas av högervridna hinduer

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s