Birger Schlaugs bloggkommentarer stängs ner pga internettrollen

Birger Schlaugs bloggkommentarer stängs ner p.g.a. internettrollen. Internettrollen high-fivar säkert eftersom de nu lyckats tysta en relativt deliberativ och viktig diskurs som länge gjort vår demokrati mer levande.

Jag vill meddela Birger att i Vetenskapliga partiet har vi redan löst problemet med internettroll ganska effektivt, även om de ibland försöker gäcka oss på olika vis.

Men det är inte enbart i bloggosfären som trollen härjar enligt Birger Schlaug. I sin artikel: Politik kan vara plågsam – men kan bli bättre med mindre rödvinskorkar menar han att diskussioner förlamas av s.k. ”medierådgivare” något han menar är ”förskräckligt uselt”. Birger menar att medierådgivarna medvetet fördummar politiken och även ”lyckades” köra Miljöpartiets senaste valrörelse i sank.

Birger verkar övertygad om att de krokodiltårar, floskler, undanglidningar och ordvrängeri som dagens sovande folk tvingas bevittna i mainstream-media helt enkelt kommer från medierådgivarna och att dessa sannolikt anser att lyssnarna är idioter.

Birger menar att lösningen på problemet är att sparka ut de interna medierådgivarna och kanske har han delvis rätt. Anledningen är sannolikt för dålig kvalitet på de medieråd som ges, men sannolikt kunde även kvaliteten på de politiker som debatterar vara bättre, och bäste Birger, inte blir väl saken bättre av att du kallar dig avdankad och leker med grepen i trädgårdslandet, likt Vilse i min egen trädgård?

Nej, det blir faktiskt som att köra grepen i sin egen fot. Ryck upp dig nu, Birger!

Möjliga lösningar:

1. Skapa Birgers nya phpBB-forum där debattörer måste godkännas. Kanske kan detta leda fram till ett nytt grönt parti dessutom, som ersätter det parti du klagar på. Forumet kan ha moderatorer som följer de regler du ställt upp.

2. Skaffa dig en blogg där du, eller någon annan, måste godkänna kommentarer innan de publiceras så att kvaliteten kan hållas hög till alla läsares ömsesidiga glädje. Så gör vi i Vetenskapliga partiet. Vi rekommenderar varmt WordPress.com

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

Välkommen att kommentera! Läs gärna kommentarsreglerna i menyn!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s