Svensk översättning av utvalda delar av Vladimir Putins tal i FN

Jag har skapat denna svenska översättning av utvalda delar av Vladimir Putins tal i FN eftersom tydligen inte mainstream-media gör det.

De engelska citaten eller youtube-klippet med Putin finns på Newsvoice.

Här den svenska översättningen:

Vladimir Putin om flyktingkrisen och dominansförsök iscensatt av Västs maktcentrum:

”Jag kan inte låta bli att fråga de som har orsakat den här situationen: Inser ni nu vad ni har gjort?” … ”Men jag är rädd att frågan kommer att bli hängande i luften eftersom politik som grundas på självförtroende och tron ​​på sin egen förträfflighet och straffrihet aldrig har övergetts.”

”Ett enda centrum av dominans uppstod i världen efter det kalla kriget slutade” … ”De som var på toppen av denna pyramid var frestade att tro att om de nu var så starka och förträffliga, så visste de också vad som borde göras bättre än alla andra.”

”Därför behöver de inte överlägga med FN, som istället för automatiskt bemyndigande, för att legitimera de nödvändiga besluten, istället ofta skapar hinder eller, med andra ord, står i vägen”.

Vladimir Putin om IS och terrorism:

”För det första är de beväpnade och utbildade och sedan hoppar de av till den så kallade islamiska staten. Vid sidan av det, kom inte den islamiska staten ur intet. Den var också till en början smidd som ett verktyg mot oönskade sekulära regimer”.

”Det är lika oansvarigt att manipulera extremistiska grupper och placera dem i egen tjänst i syfte att uppnå sina egna politiska mål, i hoppet om att senare ta itu med dem, eller med andra ord, likvidera dem.”

”[Islamiska statens] led innefattar tidigare irakiska militärer som kastades ut på gatan efter invasionen av Irak 2003. Många rekryter kommer också från Libyen – ett land vars stat har förstörts [av USA] som en följd av grova kränkningar av FNs säkerhetsråds resolution 1973.”

”Vi tror att alla försök att spela spel med terrorister, för att inte tala om att beväpna dem, inte enbart är kortsiktigt, men brandfarligt. Detta kan resultera i ett globalt terroristhot som ökar dramatiskt och kommer uppsluka nya regioner i världen.”

“Vi tror att det är ett enormt misstag att vägra en samverkan med den Syriska regeringen och dess beväpnade styrkor som tappert kämpar mot terroristerna ansikte mot ansikte.”

”Vi borde till slut erkänna att ingen annan än president Assads väpnade styrkor och den kurdiska milisen verkligen bekämpar den islamiska staten och andra terroristorganisationer i Syrien.”

Putin om NATO och Ukraina

”Kalla kriget-tänkande och viljan att utforska nya geopolitiska områden finns fortfarande närvarande bland vissa i det internationella samfundet”.

”Först fortsatte de sin politik att expandera NATO,” … ”Efter kollapsen av Sovjetunionen erbjöds de postsovjetiska länderna ett falskt val – antingen att vara med väst eller med öst. Förr eller senare var konfrontationslogiken bunden att vara gnistan till en allvarlig geopolitisk kris. Detta är exakt vad som hände i Ukraina där missnöjet hos befolkningen med de nuvarande myndigheterna användes och en militärkupp iscensattes från utsidan som utlöste ett inbördeskrig som ett resultat av detta. ”

”Ukrainas territoriella integritet kan inte säkerställas genom hot och vapenmakt. Vad som behövs är en genuint övervägande av intressen och rättigheter för människor i Donbass-regionen, [och] respekt för deras val.”

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

Annons

13 reaktioner till “Svensk översättning av utvalda delar av Vladimir Putins tal i FN

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s