Kost & hälsa – Livsmedelsverket kan komma att fråntas sitt uppdrag att ge kostråd

Genom tidningen Newsvoice, som funnit informationen genom ETC, finner jag artikeln: ”Docent: Livsmedelsverket bör fråntas sitt uppdrag att ge råd kring kost och hälsa”.

Det är Docent Ralf Sundberg, som skrev boken Forskningsfusket, (här i ett youtubeklipp om forskningsfusket) som nu gör direkta kopplingar mellan livsmedels- och läkemedelsindustrin och nationella myndigheter.

Docent Ralf Sundberg anser att Livsmedelsverket inte längre bör ge råd kring kost och hälsa och det p.g.a. att flera individer i Livsmedelsverkat befinner sig i olika beslutsituationer som kan tänkas påverka deras opartiskhet i olika bedömningar, s.k. jäv, ett ord som ännu inte förvrängts av Wikipedias politruker.

Det handlar dessutom om politik och statens ekonomi, för hälsa sparar massvis med pengar, inte enbart inom vården, men även genom att vi alla kan leva friskare och längre och tillföra samhället mer goda ting, ex. genom att vi delar på de jobb som fortfarande finns kvar, engagerar oss för goda saker, samt att det framförallt ger oss en högre livskvalitet.

Det handlar dessutom om miljö, för den som analyserar matens näringsinnehåll kommer upptäcka en hel del intressanta saker, nämligen att ekologiskt sannolikt har mer anti-oxidanter än kemikaliskt framställt foder.

En stor grupp människor kan alltså tänkas gynnas av att kostråden inte längre utförs av livsmedelsverket, såsom ex. människor med diabetes, men även människor som idag ännu inte känner till sanningen kring forskningen men ändå, trots livsmedelsverkets felaktiga rekommendationer, fortfarande är hälsosamma.

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

Ralf Sundberg – Ny studie slår fast att lågkolhydratkost är bättre för diabetiker även på längre sikt.

2 reaktioner till “Kost & hälsa – Livsmedelsverket kan komma att fråntas sitt uppdrag att ge kostråd

  1. Livsmedelsverket har spridit så pass destruktiva kostråd så många år nu så själv tror jag inte deras egentliga avsikt är en friskare befolkning utan bl a att tillmötesgå läkemedelsindustrin för sitt experimentbehov tjohoo.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s