Glada Nyheter – Elcykel kan vara dubbelt så snabb som bil till jobbet

Elcykel dubbelt så snabb som bil till jobbet skriver ETC.

Två arbetskamrater undersökte hur snabbt de kunde ta sig till jobbet från en adress i Bromma, en total sträcka på 9,5 kilometer. Resultatet var slående. För elcyklisten tog det bara 21 minuter, och för bilisten tog det nästan dubbelt så lång tid – 46 minuter.

Att cykeln är effektiv är något jag själv upptäckt för länge sedan. Man behöver inte borsta snö, skrapa bilrutor, svära i rusningstrafik, inte betala extrema reparationskostnader, skatt och försäkring för fordonet och man får motion varje dag om man nu vill ha det.

Det finns dessutom några fler saker som vi kan göra för att förbättra för elcykeln och för vanliga cyklister som dessutom förbättrar miljön för oss alla.

1. Kommuner kan dra cykelleder för att underlätta och säkra för cyklister.
2. Kommuner kan öka flexibiliteten för cyklister att kunna ta kollektiva transporter vissa sträckor. (något jag själv löste genom att skaffa mig en hopfällbar cykel)
3. Kommuner kan skrapa och sanda tillräckligt på vintern.
4. Cyklister kan informera varann om behovet av rätt kläder för att hålla en behaglig temperatur hela vägen till jobbet eller till butiken, samt skyddsutrutning, inkl. skidglasögon mot väder och vind etc.

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

En reaktion på ”Glada Nyheter – Elcykel kan vara dubbelt så snabb som bil till jobbet

  1. Hur man storhandlar på cykel? Man köper en stor ryggsäck, ca 100 liter. Jättepraktiskt. Varorna direkt i säcken, inga felaktiga lyft, bara sträcka på benen, inga blodstrypta fingrar av kassar och vips direkt vilar allt på höfterna och ryggen slipper snedbelastningar. Arslet vänjer sig om sträckan inte är alltför lång. :-)

    Även cykelväskor är givetvis en tänkbar lösning, men cykelväskor innebär olika moment av lyft oh möjliga snedbelastningar.

Välkommen att kommentera! Läs gärna kommentarsreglerna i menyn!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s