Salman Rushdie ger oss ytterligare en anledning att satsa på hållbar energi

Jag läser ett citat av nobelpristagaren Salman Rushdie, ni vet han som skrev boken Satansverserna, i vilken han upplyste alla intresserade och läskunniga om där verserna som Mullorna helst vill gömma undan, de där uppenbarelserna som Muhammed fick av Belsebub som därför sedan ströks ur Koranen.

Det hade Muhammed säkert inga större problem med själv, verkar det, för vilken man, eller kvinna, kan egentligen inte vilseledas av Belsebub bort från vad som är rätt och riktigt, gott och kärleksfullt enligt skriften, bort från vad som är gudibehagligt? Men kanske gjorde ändå detta faktum att profeten Muhammed framstod som alltför mänsklig för mullorna?

Salman påpekade alltså det mullorna helst ville gömma undan för människorna och fick därför en dödsdom på sig genom en Fatwa av Irans högste mulla, vilket tvingade Salman att gå under jorden i flera år.

Mullorna vill alls inte dölja att Muhammed gifte sig med en 6-åring för pedofilerna, ej heller vill de dölja drömmar om unga pojkar i himmelriket, ej heller vill de dölja muhammeds flygande häst för vetenskapsmännen, ej heller vill de dölja dödstraff mot apostasi eller förintelser av judar, inte alls, men just satansverserna som ströks får ingen komma ihåg av någon anledning. Kan det kanske vara för att det skulle kunna innebära att mer skulle kunna uppfattas som satanistiska skrifter och därför måste strykas?

Jag har här översatt ett intressant citat från Salman Rushdie:

Västs misstag var att sätta Huset Saud på tronen av Saudiarabien och ge dem kontrollen över världens oljerikedom, vilket de sedan använde för att sprida Wahhabism-Islam
/ Salman Rushdie

The mistake of the West was to put the Sauds on the throne of Saudi Arabia and give them control of the world’s oil fortune, which they then used to propagate Wahhabi Islam.
/ Salman Rushdie

Salman själv går, vad jag vet, alltså inte in på vem han själv anser är Belzebub även om jag tror vi kan anta vad han anser om den saken.

I ljuset av IS härjningar i Syrien där IS härjar med uppfattningar som i mycket liknar Wahhabbism, sannolikt med pengar därifrån, samt bombningen av Turkiets vänstervridna miljöparti, ser jag detta som ytterligare en anledning att satsa på hållbar energi.

Jag anser inte enbart att Huset Sauds sänkning av oljepriset är en krigsförklaring mot västs oljeproduktion. Det är kanske början på slutet för internationell frihandel med olja? Det är kanske slutet på fossila bränslen och kanske början på en nedväxt till en naturlig balans med naturen för framtidens generationers allra bästa, så att även Husets Sauds barn och barnbarn har en natur kvar i framtiden?

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

5 reaktioner till “Salman Rushdie ger oss ytterligare en anledning att satsa på hållbar energi

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s