Glada Nyheter – Högerpopulistiska Sannfinnländarna går bakåt

Enligt ETC har Högerpopulistiska Sannfinnländarna går bakåt i Finland.

Den 19 april fick Sannfinländarna 17,7 procent, men bara sex månader senare rapporterar nyhetskanalen Yle att stödet har sjunkit till 10,3 procent.

Det betyder att minst 7,7% av Sannfinländarna vill se mindre eller noll invandring, men samtidigt också vill ha mindre högerpopulism och en bättre och mer jämlik politik.

ETC väljer att nedlåtande kalla Sannfinländarna för ”rasister”, det gör inte jag, men jag förstår att en vänstertidning använder retorik som de tror gynnar dem. Jag tror personligen att det gynnar vänstern mer med en hövlig retorik, vilket jag tidigare förklarat i denna artikel.

Men det är ändå glada nyheter från ETC att högerpolitik ger falnande opinionsiffror för det kan vara ett uppvaknande för alla människor att det faktiskt behövs ett helt annat parti, ett nationellt parti för ökad jämlikhet, ett vänsteralternativ till högerpolitiken, ett parti som både vill värna sitt land och samtidigt kanalisera pengarna tillbaka till välfärden igen. Vetenskapliga partiet behövs.

Det är också uppenbart att ett nytt ledarskap behövs för en grönare politik och det behövs ett utträde ur EUs förslavande frihandel.

Men, och det är viktigt att påpeka, rasim är inte svenskt, har aldrig varit det och kommer aldrig vara det, lika lite som ”de facto”-rasism och icke-deliberativ nedlåtande retorik ej heller någonsin kommer kunna betraktas vara svenskhet och där måste vi alla skärpa oss, anser jag.

Sådan retorik tillhör inte fredliga folk, inte folk som upphöjt fredlighet till norm, den retoriken tillhör inte människor som vill skapa enighet, den tillhör inte fredlig sekulär religion och den tillhör inte human kultur, och sådan retorik är absolut inte svensk. Sådant leder enbart till käbbel, inte till upplysthet och samtal.

Svenskarna är ett ateistiskt folk som kallar sig sekulärt för att inte stöta sig med någon, ett folk som tagit till sig Jesus buddhistiska budskap under många århundraden. Svenskarna ett lugnt, logiskt och emotionellt korrekt folk, ett försiktigt folk, ett givmilt folk som länge stödde demokraten och socialisten Olof Palme, tills han började bete sig osvenskt och försökte trycka ner Fälldin djupt ner i Galoscherna och införa Kärnkraft.

Då väcktes den svenska emotionella korrektheten och Fälldin fick plötsligt sympati och stöd, för sådan är svensken, han är på den svages sida mot den aggressive, svenskaen är emot forforbombningar av barn, svensken är emot stöld av andra folks landområden, svensken är emot olagliga invasioner och agressivitet.

Men svensken är samtidigt försiktig. Svensken genomför sin protest i det tysta, på ett neutralt sätt, på ett intelligent sätt och på ett emotionellt korrekt vis, men med effektivitet. Svensken bojkottar i tysthet, men gör ingen stor sak av det. Svensken skyddar sin familj och sina vänner och sticker inte ut hakan för långt och försöker med sin röst rösta på ett parti som tar sig över 4% och samtidigt påverka maximalt.

Jag är inte speciellt svensk, det vet jag. Det är helt uppenbart för mina läsare och har varit uppenbart för alla mina chefer genom mitt arbetsliv. Jag får t.o.m. anstränga mig för att framstå som svensk ibland, speciellt i internationella sammanhang, men när jag gör det upptäcker jag att det finns fördelar med att bete sig svenskt. Det finns fördelar med svensk försiktighet, svensk tålmodighet, svensk vänlighet och svensk emotionell korrekthet om den används tillsammans med logik.

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

Annonser

2 reaktioner på ”Glada Nyheter – Högerpopulistiska Sannfinnländarna går bakåt

  1. Ping: Glada Nyheter – Kent Ekeroth vill få upp en respektabel tullverksamhet | Vetenskapliga partiet

  2. Ping: Glada Nyheter – Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet valsamverkar | Vetenskapliga partiet

Skaffa ett gratis Wordpress-konto och kommentera här!

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s