Glad Nyhet – Civilingenjören Anna Denell har utsetts till årets samhällsbyggare

Via NyTeknik får jag reda på att Civilingenjören Anna Denell har utsetts till årets samhällsbyggare av branchorganisationen Samhällsbyggarna. Det tycker jag var en glad nyhet, speciellt då många av oss som medborgare är delägare i Vasakronan genom AP-fonderna. Utvecklingen går framåt i Sverige.

Hon har fått Vasakronan att använda miljömärkt el och fått fram världens första gröna företagsobligation. Hon startade certifiering av gröna byggnader och lär ha minskat energiförbrukningen med 40 procent för Vasakronan.

Hon har verkat för resurssnålhet både vid ny- och ombyggnad. Genom bättre sortering hjälper hon till att effektivt öka återvinningen för Vasakronan. Även transporter har hon effektiviserat på alla möjliga plan, med utökat antal busshållplatser, bilpooler, cykelbanor och laddplatser för elbilar, allt för att göra transporterna grönare.

Sist men inte minst lever hon i stort sett som hon lär, cyklar till jobbet, äter vegetariskt och minskar sin konsumtion. Men hon är inte enbart grön, hon skapar även social good-will för Vasakronan genom att skapa goda arbetsvillkor i hela kedjan av underleverantörer. Civilingenjören Anna Denell, en hedervärd och intelligent person på rätt plats.

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s