Glada Nyheter – Världen kan räddas – FNs 17 punkter för hållbar utveckling + några avgörande uppgifter

FN har tidigare gjort försök att rädda världen, men inbromsningen måste ske snabbare och på flera ställen i världen har man redan fått känna på den abrupta inbromsningen mot bergväggen som arkeologer känner väl till, men nu tror många att vi alla har en chans att verkligen lyckas dra i nödbromsen på riktigt.

Via ETC informerar nämligen Johan Rockström och Peter Bakker att FN nu har skapat en lista på 17
punkter
som de anser har stor potential att lyckas. Vi har letat upp källan på FN som de glömde ange.

1) End poverty in all its forms everywhere

2) End hunger, achieve food security and improved nutrition, and promote sustainable agriculture

3) Ensure healthy lives and promote wellbeing for all at all ages

4) Ensure inclusive and equitable quality education and promote lifelong learning opportunities for all

5) Achieve gender equality and empower all women and girls

6) Ensure availability and sustainable management of water and sanitation for all

7) Ensure access to affordable, reliable, sustainable and modern energy for all

8) Promote sustained, inclusive and sustainable economic growth, full and productive employment, and decent work for all

9) Build resilient infrastructure, promote inclusive and sustainable industrialisation, and foster innovation

10) Reduce inequality within and among countries

11) Make cities and human settlements inclusive, safe, resilient and sustainable

12) Ensure sustainable consumption and production patterns

13) Take urgent action to combat climate change and its impacts (taking note of agreements made by the UNFCCC forum)

14) Conserve and sustainably use the oceans, seas and marine resources for sustainable development

15) Protect, restore and promote sustainable use of terrestrial ecosystems, sustainably manage forests, combat desertification and halt and reverse land degradation, and halt biodiversity loss

16) Promote peaceful and inclusive societies for sustainable development, provide access to justice for all and build effective, accountable and inclusive institutions at all levels

17) Strengthen the means of implementation and revitalise the global partnership for sustainable development

Vetenskapliga partiet vill bidraga med, vad vi anser vara, helt avgörande uppgifter och punkter till FNs 17 punkter för hållbar utveckling så att Johan Rockström och FN äntligen ska kunna lyckas med uppgiften att rädda världen till ångsiktig hållbarhet tillsammans med FN och världens alla folk.

Värt att förstå:

1. Det finns förmodligen ett mentalt handikappat ledarskap i flera av medlemsländerna

Handikapp rår man inte för och insikten om just ett mentalt handikapp kan naturligtvis vara svårt att själv inse. Alla länders ledarskap är inte genuint intresserade av att rädda världen men tänker mestadels kortsiktigt på nästa kvartalsrapport, men kommer inte ihåg långsiktigt hållbara visioner.

De dyrkar helt enkelt pengar och har fingrarna i allt som kan ge dessa pengar. Smuggling av olagliga droger, prostitution, skapande av krediter ur tomma luften, mutor av politiker, stödjande av apartheid, statsterrorism, stödjande av krig, fantasier om att attackera först med kärnvapen och fantasier om allt längre lyxjakter och fantasier om rosa Cadillacs.

Det är alltså en sak att säga att man vill rädda världen, en annan att ha förmågan att tänka långsiktigt på kommande generationer och verkligen ha den emotionella intelligensen att finna motivationen att rent praktiskt genomföra vad som måste göras.

Med det mentala handikappet psykopati är det helt enkelt en stor utmaning som kan behöva stöd och hjälp för att gå i land med detta. Denna neurokirurg och psykopat förklarar problemet och en del av lösningen. Lösningen kan alltså vara hjärnscanning av alla som ska väljas eller har valts till riksdagar och regeringar i hela världen, samt att erbjuda stöd för vissa och verka för yrkesbyte eller ev. inlåsning för de som saknar sjukdomsinsikt och motivation att ändra sig.

2. Det är viktigt att verkligen ha intentionen att rädda världen

Kanske viktigare än kännedomen om den första punkten är att andas djupt i stillhet och öka medvetenheten, s.k. meditation, och verkligen plantera denna intention som ett fundament i sin personlighet. Man måste analysera sin rädsla som människa och i djupet av sitt inre grunda denna naturliga rädsla som logisk och naturlig och låta denna rädsla skapa modet att verkligen förändra sitt eget liv så att man verkligen räddar världen i sina dagliga handlingar. Det är alltså livsfarligt för oss långsiktigt att inte rädda vår egen värld. Kortsiktig överlevnad är alltså lika viktigt som långsiktig överlevnad.

3. Det är viktigt med medvetenhet om på vilken nivå man bör deltaga i arbetet

Vi människor befinner oss på en normalfördelningskurva vad gäller medfödda förmågor på olika områden. IQ-test eller schack kan ge en vink om förmågan att se samband och att tänka rätt i flera steg. Intelligens är att inse sin nivå och intelligens är att bidra på sin egen nivå så gott man kan. En person med lågt IQ som vill rädda världen kan alltså bidraga mer intelligent än en person med högt IQ som endast fantiserar makt, pengar eller en rosa Cadillac.

4. Det är viktigt att med sin intelligens faktiskt kunna övertyga tillräckligt många om rätt väg

Detta kräver social kompetens, d.v.s. duktiga försäljare, som verkligen tar sig tid att tränga in bakom pannbenet på människor och förstå dem, hur de tänker och vilka behov som finns för att sedan kunna få rätt klockor att ringa bakom pannbenet på folk så de känner motivation att bidraga på rätt sätt till det som gynnar dem och deras barn och barnbarn långsiktigt.

5. Det är viktigt att skapa trovärdiga punkt-program med verkligt innehåll om man vill lyckas

Med tanke på tidigare resultat bör FN alltså faktiskt lära av tidigare misstag för att kunna gå i land med projektet. Detta är en tuff uppgift som kräver enorm kompetens och att FN hittills inte lyckats nå ända fram är en signal om att FN måste vara öppet för nya insikter.

Vi hoppas och tror att Johan Rockström m.fl. inom FN har tillräcklig kompetens för uppgiften, men att de, av någon anledning, inte lyckats inse några mycket viktiga saker som verkligen krävs för att lyckas, därför vill Vetenskapliga partiets Centralkommitté bidra med denna kompetens här idag.

Problemet

Elefanten i vardagsrumssoffan heter kortsiktigt girig kapitalism, ni vet damerna & herrarna som nämnde i punkt ett ovan. Dessa damer & herrar ser inget problem med att skriva under internationella FN-avtal för att sedan strunta i dem, tvärtom.

Dessa damer & herrar ser inga problem med frihandelsunioner som ex US, EU eller TTIP där de kan flytta kapitalet dit skatten är lägst och arbetskraften billigast för att sedan konkurrera ut länder som verkar för människors välfärd och miljö, tvärt om.

Dessa damer & herrar ser inga problem med krig och döda 3-åringar så länge de kan tjäna pengar på det. Dessa herrar ser inga problem med massiv invandring av fåtalet icke-flyktingar istället för massivt bistånd till flertalet riktiga flyktingar i närområdet som inte har råd att fly eller inte subventioneras av wahabbister att invadera EU för att på sikt utrota demokrati och yttrandefrihet.

Lösningen

Lösningen heter balanserad nationalism och internationalism genom stoppad frihandel, nedväxt till balans med naturen och ett fungerande FN utan vetorätt. Vi föreslår därför ytterligare punkter i FNs lista för hållbar utveckling som kommer skapa detta.

Punkt 18. De länder som signerar FNs punkter för hållbar utveckling förbinder sig att införa handelsrestriktioner mot de länder som inte signerar eller inte lever upp till avtalet eller att de inför handelsrestriktioner mot de länder som för närvarande har infört sådan frihandel.

Punkt 19. De länder som signerar förbinder sig att gå ur unioner och frihandelsavtal så att en miljöpolitik med potential att rädda världen får konkurrensfördelar både nationellt och internationellt.

Punkt 20. De länder som signerar förbinder sig att ge bistånd enligt den nivå som FN fastställt baserat på ekonomisk förmåga och endast till de regeringar och organisationer som har förmåga att kanalisera biståndet korrekt och endast till länder som har en realpolitik som strävar efter att nå en balanserad hållbar population, hållbar miljö och hållbar konsumtion.

Punkt 21. De länder som signerar förbinder sig att ge bistånd enligt principen att hjälpa flest människor långsiktigt genom nedväxt ska komma i balans med sin egna lokala natur på ett hållbart sätt.

Punkt 22. De länder som signerar förbinder sig att bojkotta de länder som finansierar terrorism, samt bojkotta de länder som invaderar andra länder i strid med FNs regler så att hållbar fred kan uppnås.

Punkt 23. De länder som signerar förbinder sig att förändra FN till att bli mer demokratiskt eller att starta ett nytt starkt och demokratiskt FN ifall detta avtal skulle motarbetas av länder med vetorätt.

MVH
Vetenskapliga partiets Centralkommitté

Mer intressant om FNs 17 punkter för hållbarhet:
The Guardian

En reaktion till “Glada Nyheter – Världen kan räddas – FNs 17 punkter för hållbar utveckling + några avgörande uppgifter

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s