Det är smått komiskt att likna våra kortsiktigt empatiska politiker med kattsamlare

Jag har tidigare haft kontakt med veganer som jämför människan med djuren. De använder ofta betäckningen ”människodjuret” om oss människor. Detta stör mig inte alls, även om det säkert kan störa andra, och givetvis har jag provat på att vara vegan, något som jag anser att alla bör prova på, åtminstone en gång i livet. En helt fantastisk upplevelse om man lärt sig noggrant hur det ska gå till.

Ofta propsar veganer, som ofta är för jämställdhet, på att även du ska kallas för det könlösa ”hen”. Nej jag skojar inte! Jag anser personligen att detta förstör för den gröna rörelsen, precis som klimathot-bluffen gör för vem tror egentligen på klimathot-bluffen efter att ha analyserat diagrammen och vem vill rösta på folk som vill göra deras barn könlösa?

Men dessa veganer är ändå för balans med naturen och vill väl. De är empatiska, skapar knappt sopor alls och ibland dyker de t.o.m. ner i avfallscontainrar för att äta de varor som affärer inte får sälja, p.g.a. utgånget datum, allt för att rädda världen från överkonsumtion, trots att dessa varor sannolikt är besprutade och sannolikt är fulla med olika E-nummer för att öka hållbarheten så att de håller i evighet.

Men vad lustigare är, så är dessa veganer som egentligen vill skapa balans med naturen alls inte för en begränsad population såsom Vetenskapliga partiet är. Jasså? Inte? Så vad är då deras lösning? Jo, att alla ska tvingas till veganism för då anser de att vi kan bli ännu fler människor. Detta kan visserligen vara sant några fördubblingar till för den som känner till den exponentiella funktionen, så därför är de även för öppna gränser för att kunna skapa invandring från ställen där människorna är för många, ofta p.g.a. kulturella skäl.

Nu har speciellt Sverige och Tyskland i princip provat på detta ”empatiska beteende” med öppna gränser en tid och redan nu ber de, inte om veganism, men de ber resten av de Europeiska staterna om hjälp.

Danmarks svar efter Sveriges vädjan om hjälp med asylkaoset: Skyll er själva

Jag såg en gång en vietnamesisk bonde som jämförde ansvariga amerikaner med djur efter bombningarna mot hans hem. Jag minns att han menade att amerikaner var dumma som grisar, men sedan ändrade han sig, för han ansåg tydligen att grisar ändå var ganska smarta, och sade istället, Nej, de är dummare än kossor för det var det dummaste han kunde komma på i sin besvikelse på USAs utrikespolitik vid denna tidpunkt. Den han avsåg var alltså sannolikt Henry Kissinger eller de som låg bakom denna utrikespolitik som ställde till det för det vietnamesiska folket.

Jag nämner det för att liknelser med djur givetvis kan väcka anstöt hos vissa som nedvärderar djuren jämfört med människan. Det är inte min avsikt. Jag anser att vissa katter är helt fantastiska individer oavsett ras eller pälsfärg och att de flesta kattsamlare säkert har goda intentioner, trots bristande förstånd. Och för att inte stöta mig med grisarna så vill jag meddela att jag anser att de flesta grisar sannolikt gör mer nytta än Henry Kissinger.

Nu till liknelsen med kattsamlare. Den engelska termen ”Cat collector” betyder kattsamlare.

”En person som förvärvar och samlar ett stort antal katter. Ofta en nedsättande term som tyder på felaktigt omhändertagande.”

”A person who acquires and hordes great numbers of cats. Often a derogatory term suggesting improper care.”

Jag känner alls inte till någon kattsamlare som försöker skapa problem för katter. Nej. Det är, vad jag kan förstå, aldrig intentionen. Problemet för katterna beror sannolikt på en stor dos av empati hos kattsamlarna och bristen på kommunikation mellan kattsamlaren och katterna, kombinerat med sviktande förstånd hos kattsamlaren, precis som för veganerna och de svenska politikerna som är för öppna gränser i strid med normalt förstånd och vad det svenska folket vill, d.v.s. i strid med demokratiska principer.

Så helt klart skapar kattsamlaren problem för sina egna katter och för de insamlade katterna när de blir för många. Det blir djurplågeri, d.v.s. en slags terrorism mot katterna, ett liknande problem som svenska folket nu sannolikt kommer få uppleva genom lägre levnadsstandard för att bekosta ökad levnadstandard för immigranterna.

Det är alls inte komiskt för katterna, vare sig för de infödda katterna, för de katter som kom först eller de som släpps in i kattkaoset senare, eftersom det givetvis leder till konflikt att behöva dela på resurserna.

Alla katter får mindre del av resurserna, det skapar rasism. Men katter har inga kulturer, vad jag känner till, de går på instinkt, men tänk om katter hade kulturer eller religioner som många av människodjuren har!

Tänk om de ex. hade våldsamma religioner eller olika kattkulturer? Då skulle man kunna likna katterna vid galna rasistiska människor intryckta i redan överbefolkade städer. Om jag gjorde denna liknelse skulle kanske kattsamlarna kalla mig ”djurhatare” eller ”rasist”, trots att jag vill att alla olika kattraser ska få finnas och ha det bra.

Yttermera anser jag inte att katter ska tvingas till vare sig överdriven jämställdhet eller veganism, men få vara just katter i en harmonisk balans med människor och andra djur.

På en bondgård löser oftast bonden saken så att balansen återställs, såsom olika religioner brukar göra, och för frigående katter i städer löser oftast ägarna saken genom sterilisering, kastrering eller p-piller, såsom upplysta människor brukar göra, eller så löser intelligenta ledare ibland saken såsom Kinas kommunistparti löste saken, d.v.s. genom strikt enbarnspolicy.

Men hur löser vi problemet med politikerna och veganerna som beter sig likt kattsamlare utan förstånd? Jag har ett förslag. Vi omyndigförklarar dem indirekt och skickar dem på lång semester till olika kulturer så de får uppleva den mångkultur de trånar efter och det gör vi genom att rösta på ex. Vetenskapliga partiet som har förmåga till en kombination av empati och förnuft, d.v.s. långsiktig empati.

Med vänlig hälsning
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

Ps. Jag älskar att uppleva olika kulturer, men undviker numera vissa.

8 reaktioner till “Det är smått komiskt att likna våra kortsiktigt empatiska politiker med kattsamlare

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s