Glada Nyheter – Naturskyddföreningen räddar det Svenska biståndet

Äntligen läser jag om en miljömedveten förening som förstått något och inte agerar likt kattsamlare.

Det är Naturskyddsföreningen som som berättar hur bistånd räddar liv:

”Effekterna av en halvering av det svenska biståndet skulle vara förödande.

… Regeringen överväger att öka avräkningarna från biståndsbudgeten med 20 miljarder nästa år. Anledningen är de kraftigt ökade kostnaderna för flyktingmottagandet. Detta skulle i praktiken innebära en halvering av det svenska biståndet och att många viktiga, pågående samarbeten måste avslutas.

Vi, representanter för det svenska civilsamhället, vill även fortsatt att Sverige ska ha en human och generös flyktingmottagning, men det får inte ske på bekostnad av de mest utsatta i världen.

Regeringen överväger att öka avräkningarna från biståndsbudgeten med 20 miljarder nästa år. Anledningen är de kraftigt ökade kostnaderna för flyktingmottagandet. Detta skulle i praktiken innebära en halvering av det svenska biståndet och att många viktiga, pågående samarbeten måste avslutas.

Även SIDA har vaknat – Kuckeliku!

Nedskärningarna handlar även om att vingklippa information om demokratiska rättigheter, jämställdhet (s.k. feminism), HBTQ-rättigheter och mänskliga rättigheter.

Det är glada nyheter att det finns en grön och humanistisk rörelse med mer hjärna och jag hoppas att de får en inverkan på riksdagen och regeringen. Får de inte det så hoppas jag innerligen att de hjälper mig i Vetenskapliga partiet när de känner motivation att rädda världen på riktigt för framtidens generationer för vi lyssnar på Naturskyddsföreningen.

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

Annons

4 reaktioner till “Glada Nyheter – Naturskyddföreningen räddar det Svenska biståndet

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s