Glada Nyheter – EU-kommissionen klubbar världens sista apartheid-regim genom ursprungsmärkning

Säga vad man vill om EU-medlemskapet och den förslavande frihandeln, men nu tar EU-kommissionen ett steg som åtminstone ser vettigt ut vid första anblicken, enligt ETC och Anna Wester som arbetar för Palestinas lagliga rättigheter.

”I framtiden ska EU:s konsumenter snabbt kunna avgöra vilka varor som kommer från områden som ockuperas … I dag beslöt nämligen EU-kommissionen om ursprungsmärkning för sådant som produceras i … [olagliga] bosättningar.”, skriver ETC

Jag är tacksam att EU-kommissionen riktar ett första klubb-slag mot världens sista apartheid-regim, eftersom FN inte lyckats med någonting p.g.a. vetorätten.

Hur mycket som måste lastas om och märkas om i annat land innan det tas in i EU, för att ens kunna säljas här, hänger nu enbart på de medvetna konsumenterna som med sin konsumentmakt håller ögonen öppna efter ursprunget på vad de handlar, likt jag håller ögonen på vem som äger den media jag läser och länkar till.

Med dagens underättelseverksamhet, satelit-teknik och genteknologi kommer sannolikt även försök att olagligen märka om ursprunget att avslöjas.

Jag ser framför mig hur EU-kommissionen i framtiden vidtar åtminstone ett steg till varje år tills trycket fäller den sista apartheidregimen, likt ett klubbat troll, ett troll som är mycket värre än apartheidregimen någonsin var i Sydafrika.

Denna ”troll-klubba” kan kanske bli ex.strafftullar mot länder som inte uppfyller grundläggande mänskliga rättigheter eller olagligen invaderar utan FN-mandat eller som inte tar hänsyn till invånarnas vilja? På så vis är det ingen bojkott, den är alltid öppen för positiv förändring och har, trots en enveten stats ständiga veto, potentialen att förverkliga intentionen med FN i ett nafs.

Tacksamhet på förhand.

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

En reaktion till “Glada Nyheter – EU-kommissionen klubbar världens sista apartheid-regim genom ursprungsmärkning

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s