Anonymitet, Bitcoin och RFID-chip – Meditera på hur du skyddar dig ännu effektivare!

Via Vaken.nu uppmärksammas jag på att tekniken nu gör det möjligt att penetrera hudbarriären med en tjock nål och skjuta in ett RFID-chip som möjliggör betalning med Bitcoins.

Ett passande citat från Voltaire i sammanhanget:

voltaire_80x80

”Så länge folket inte bryr sig om att utöva sin frihet, kommer de som vill tyrannisera göra det; för tyranner är aktiva och flitiga, och kommer hänge sig i guds namn eller under namnet av vilka andra gudar som helst, religiösa eller icke-religiösa, för att sätta handfängsel på sovande människor.”
/ Voltaire

”So long as the people do not care to exercise their freedom, those who wish to tyrannize will do so; for tyrants are active and ardent, and will devote themselves in the name of any number of gods, religious and otherwise, to put shackles upon sleeping men.”
/ Voltaire

Redan finns RFID-chip i ex. betalkort och busskort etc. Men som Tobias Lindberg på Vaken.se  skriver:

”Det är tydligt att det pågår en kampanj i de större medierna för att sälja in befolkningen på idén om inopererade chipp under huden. Denna utveckling av möjligheten att utföra betalningar med med ett inopererat chipp kommer sannolikt att medföra ett kraftigt uppsving för tekniken. … inget fokus på riskerna och aldrig hörs någon uppmaning om försiktighet.”

Digitala betalningar har sina ekonomiska fördelar i ett fritt och fredligt öppet samhälle, oavsett om det sker med den fria valutan Bitcoin eller med inflationskänslig vanlig valuta skapad av olika centralbanker, men det digitala kan också sina nackdelar, ex. beroende på vem som äger betalmedlet eller vem som skapat kryptot.

En annan nackdel kan vara behovet av anonymitet, då staten inte längre är demokratisk och styrs inte styrs av människor med humana värderingar.

En pappersvaluta är ingen trygghet vid krig heller och t.o.m. en valuta baserad på metaller kan inte ätas om det inte finns någon som kan eller vill sälja mat och vatten. Och inte ens mat och vatten är någon trygghet om inte fred kan upprätthållas.

Verklig trygghet, lycka för alla och långsiktighet för framtidens generationer uppnås alltså endast genom att stödja Vetenskapliga partiets partiprogram, anser jag.

RFID-teknologin har säkert kommit för att stanna så länge kapitalismen inte fasas ut av mycket vakna och medvetna människor. Trots knäckta krypton, digital kriminalitet, operativsystem infiltrerade av mindre noggräknad underättelsetjänst, virus och trojanska hästar så har teknologin ändå vissa fördelar kortsiktigt för många människor i ett kapitalistiskt system.

Tobias Lindberg på Vaken.se föreslår att de som anser sig behöva RFID-chip har det separerat från den egna kroppen, ex. i en klocka eller ett armband istället som kräver en pin kod för att öppnas för överföring.

Jag tror personligen att det är bättre att gå ett steg längre åt andra hållet och föreslår att RFID-chip hålls separerade från klockor och smartphones etc. p.g.a. risken för trojanska hästar och att dessa RFID-chip istället lagras i tre lager av aluminiumfolie separerat av lager av plast som fungerar likt en Farradays bur och på så vis endast kan läsas av när du som innehavare vill det, ex. av en innehavare av en ekologisk butik där du dessutom sannolikt kan äta tryggare mat. Även smartphones kan behöva liknande avskärmning för att du som användare ska känna att du har din integritet intakt.

Vill man dessutom motverka Bodströmsamhället ännu mer bör man kanske förbjuda RFID-teknologi, samt SIM-kort som är kopplad till personer, helt tillsammans med all annan allmän övervakning som kan anses vara integritetskränkande, yttermera även förbjuda social media som man vet kontrolleras av mindre noggräknad underättelsetjänst och t.o.m. förbjuda hemsidor som tvingar användaren att köra script på den egna datorn.

P.g.a. att sedlar märks med siffror och far in och ut ur banker, samt att videoövervakning kopplad till Internet blir allt mer vanligt, verkar det som om den bästa garantin för anonymitet är omärkta metallmynt eller byteshandel. Så jag länkar jag till Turbo Hagge som lagt upp en låt som heter Ska vi byta grejjor, eftersom jag inte kunde finna originalet med Hasse Alfredsson och Tage Danielsson.

Slutligen vill jag att ni mediterar på det faktum att det finns munkar som lever helt utan att röra vid pengar och att de ofta ser väldigt vänskapliga och lyckliga ut. ;-)

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

En reaktion till “Anonymitet, Bitcoin och RFID-chip – Meditera på hur du skyddar dig ännu effektivare!

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s