Blogga intelligent – Att länka eller inte länka? Det är frågan.

Det vi länkar till när vi bloggar och kommenterar blir relevant enligt sökmotorer och frågan är då ifall vi verkligen vill länka till bloggare eller tidningar som inte länkar tillbaka? Vill vi länka till tidningar där vårt svar inte syns eller står obesvarat?

Vill vi länka till en tidning som saknar kommentarsfält? Vill vi länka till journalister som ljuger oss rakt i ansiktet? Vill vi länka till sidor som tvingar oss att ha ett konto på det gravt ointelligenta sociala filtret Facebook eller Twitter som sannolikt kontrolleras av CIA? Vill man länka till sidor där kommentarerna inte hamnar på sidan men i ett slags socialt filter kallat Disqus som suger upp vår värdefulla tid och våra Megabytes samt inte kan anses ge de anonyma användarna rimlig anonymitet? Är det inte bättre med ex. WordPress.com styrt av alla som bidrar under GPL-licens där kommentarerna läggs in direkt i HTML-koden?

Vill vi ens läsa bloggar som saknar kommentarsfält eller där kommentarsfälten stängs av eller där relevanta pingningar inte presenteras? Vill vi ens länka till s.k. ”direktdemokratiska partier” vars medlemmar är mentalt handikappade så till den milda grad att de inte förstår begreppet deliberativ demokrati eller vikten av att Sverige styrs av intelligenta människor?

Vill vi länka till människor som inte förstår att vetenskapligt beteende kräver att man söker sanningen och försöker länka till den, samt är öppen för falsifiering?

Vårt svar är NEJ.

Sverige behöver istället respekt, vetenskaplighet och deliberativ diskurs. Lögnpropaganda och ovetenskap skall inte stå obesvarad! Därför lämnar vi idag sista pinget till Vaken.se samt ETC eftersom de inte längre är relevanta i ett modernt vetenskapligt samhälle och därför varken bör få länkar eller presstöd.

Nu börjar vi länka till hederliga människor som ex. Cornelia Dahlberg. Nu börjar länk-slakten på odemokratisk massmedia och högfärdiga bloggare. Nu börjar den deliberativa demokratin.

Visserligen kan vi behöva inskränkningar av religiös Shitler-propaganda eller internettrolling, men det kan vi ändå lösa ganska väl med SPAM-inställningar i ex. WordPress.com, förhandsgranskning av kommentarer innan godkännande eller liknande.

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s