Politisk satir – Birger Schlaug klagar på det Bodströmsamhälle han skapat

Birger Schlaug, eller ska vi kalla honom ”Lisbeth” (förmodligen en av Birgers sockpuppets/alteregon), skriver politisk satir som är så komisk och skamlös att jag knappast kan sluta skratta. Sluta Birger! En människa måste kunna sova utan vakna i skrattsalvor! :-)

Birger menar att Usama bin Laden, skulle skratta i himlen om han skulle se de nya terrorlagarna. Jodå. Detta är sannolikt planen, oavsett om det är från Air Force One eller från ett maskeradparty i vita huset.

Det som gör det hela så vansinnigt komiskt är att Birger Schlaug (och de flesta andra svenska politiker inkl. Feministiskt initiativ och Piratpartiet) genom sin naiva kärleksretorik de facto varit med och skapat kalabaliken som givetvis leder till kriminalitet, nazism, rasism och terrorism. Yttermera intressant är, att på den blogg där han skriver om problemet står det att:

Nya kommentarer är inte tillåtna”.

:-)

Mer satir finner vi på migrationsverket. Det handlar om utvandring, något jag måste citera i sin helhet innan den politiska satiren försvinner:

För dig som ska återvända till Afghanistan

Om du har fått avslag på din ansökan om asyl ansvarar du själv för att planera din resa och ordna resehandlingar för att du ska kunna återvända till ditt hemland. Om du återvänder frivilligt har du möjlighet att få stöd och hjälp av Migrationsverket med att ordna resan till ditt hemland.

Om du har fått ett avslag på din ansökan om asyl och ska återvända till ditt hemland, kan Migrationsverket till exempel hjälpa dig att boka resan hem. Personer från vissa länder kan även få ekonomiskt stöd för den första tiden tillbaka i hemlandet. Du kan läsa mer om det så kallade återetableringsstödet på sidan Stöd till återetablering. Du kan även kontakta din mottagningsenhet om du har frågor om stödet.
Ytterligare stöd för dig som återvänder till Afghanistan

Genom reintegreringsavtal som Migrationsverket har tecknat med IOM, International Organization for Migration, kan du som ska återvända till Afghanistan, få ytterligare stöd och hjälp för att resa hem. Till exempel kan du få stöd för att starta företag i hemlandet eller hjälp att komma in på arbetsmarknaden.
Stöd du kan få

Det stöd du kan få när du återvänder till hemlandet är:

– stöd och assistans att starta eget företag
– utbildning och yrkesutbildning
– hjälpinsatser för att komma in på arbetsmarknaden
– läkarvård.

Om du är intresserad av att ta del av dessa stödinsatser kontaktar du din handläggare på den mottagningsenhet där du är inskriven. Handläggaren hjälper dig att fylla i ansökningsformulär och ger dig ytterligare information om stödet du kan få.

Mer information hittar du i informationsbroschyren nedan.
Information på andra språk
Återvända till Afghanistan

Engelska PDF
Dari PDF
Pashto PDF

Nu ska alltså de unga skäggiga f.d. talibanerna med koranutbildning snällt och fredligt överge sina nya svenska moskéer och gudibehagliga minareter och snäĺlt ta flyget tillbaka till stenåldern? Nåväl. Får man föreslå en sista maskeradfest? På med Piratmössan, DarthVader-hjälmen eller Talibanmössan och må kraften vara med dig, Birger … eller på med burqan ”Lisbeth” får vi väl ändå tillägga! Är man svensk kvinna går det säkert bra med raffsett och en ludrig fjäderboa.

Du, Birger, som regerat tillsammans med Bodströms eget parti har sett till att det hela dessutom kommer filmas i varje gathörn – Grattis! När det hela är över kommer våldsvideor sannolikt inte kunna säljas i vanliga videobutiker mer tack vare övervakningen. Allt ligger på nätet. Chopp-chopp-chopp, som limpskivor! Kommer även våldsporren slås ut? Ja, det är onekligen frågan…

Birger, DU är fenomenal! Politisk satir som denna hade jag inte i min vildaste fantasi aldrig kunna föreställa mig. :-)

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

4 reaktioner till “Politisk satir – Birger Schlaug klagar på det Bodströmsamhälle han skapat

 1. Var tvungen att klicka på länken till Migrationsverket för att kolla att de verkligen skrivit som du citerar, jag menar att du inte fantiserat ihop galenskapen, kanske inspirerad av pågående satirförfattande ;) Såg att du, tyvärr, inte fantiserat.

  Jag skäms över att vara svensk! Är dom komplett blinda? Emigrera-lustan får näring…

  1. :-) Det är satiriska tider… man måste lära sig att le och skratta för att orka med.

   Nej Cornelia! Utvandra inte! Skapa ett parti och valsamverka eller byt tro till ex. nyateismen och gå sedan med i Vetenskapliga partiet! Jag vill se dig i riksdagen. Genom att göra så kommer du sannolikt hjälpa Sveriges söner och döttrar på bästa sätt.

   …kanske vi bör skapa Satiriska partiet för att rädda människorna både kortsiktigt och långsiktigt? :oD

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s