Förslag – Ska vi hjälpa flyktingar med pengar vi faktiskt har?

Frågan uppkommer som ett resultat av att finna en bloggpost som heter ”Rikt land?” på denna sida finner jag en länk till rullande siffror som beskriver Sveriges statsskuld. Siffrorna tickar på… på ett smått ”grekiskt” vis… Dessa siffror får mig att ifrågasätta ledarskapets mentala hälsa.

1 442 000 miljoner kronor dividerat med antalet människor i Sverige (ca 10 miljoner) är 144 200 kronor per person. Hur vore det om denna siffra låg ungefär vid NOLL, dvs. att vi lånade ungefär lika mycket som vi sparade samtidigt som vi hade en egen välfärd och hjälpte effektivt genom insatser där det bäst behövs? Då skulle vi nämligen slippa betala onödig ränta till de som gett krediterna OCH givetvis kunna ha MER pengar att hjälpa behövande riktiga flyktingar i närområdena.

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

5 reaktioner till “Förslag – Ska vi hjälpa flyktingar med pengar vi faktiskt har?

 1. Jo så rätt så, men nu handlar det ju inte om det utan om att dom som kammar hem räntan sitter vid rodret och vill ha – ränta. Eftersom svenska folket lagt sitt öde i deras händer så får vi betala om vi så ska svälta ihjäl, som grekerna.

 2. Bästa sättet att hjälpa är att ge alla möjlighet till jobb. Men för att det ska bli möjligt behöver vi tänka om hur skatterna ska utformas. Vi kan inte fortsätta ha dagens skattesystem som straffar arbete.

  http://www.oecd-ilibrary.org/taxation/tax-policy-reform-and-economic-growth_9789264091085-en
  https://www.washingtonpost.com/news/wonk/wp/2013/03/30/ow-an-anti-rentier-agenda-might-bring-liberals-conservatives-together/

  1. Hej Benjamin!

   Vetenskapliga partiets centralkommitté håller med om att det är bra om alla människor känner sig delaktiga i samhället. Detta skapar sannolikt mer harmoni och lycka. Att mer jämlika samhällen är mer lyckliga har vetenskapsmän redan bevisat.

   Därför är vi för höga skatter som hjälper till att skapa ett välfärdsamhälle med mer jämlikhet och jämställdhet. Alla måste givetvis vara med och betala skatt som kan betala för skola, vård och omsorg. Både arbetare och egna företagare måste vara med och betala skatt och känna delaktighet och enhet i samhället om detta ska fungera.

   Denna nationella demokratiska solidaritet kan införas enkelt om vi först går ur EUs frihandel.

   Den tekniska utvecklingen i våra företag rationaliserar bort arbete ex. grenom robotisering och avskaffar på så vis stora delar av löneslaveriet, vilket är bra. Det rimliga i denna situation är att införa mer av medborgarbidrag/medborgarlön och mer av 6-timmars arbetsdag efter det att vi har gått ur frihandeln.

   Är det något som bör bestraffas i ett samhälle med hög arbestlöshet så är det övertidsarbete och är det något som bör gynnas så är det minskade arbetstider. Detta gynnar alla arbetare på lång sikt med sådan solidaritet, anser vi.

   Det är vår uppfattning att Jonas Sjöstedt, Birger Schlaug och många i den röda och den gröna rörelsen är eniga med oss i just denna politiska fråga.

   Det som skiljer Vetenskapliga partiet från ovanstående personer och partier är att vi föreslår maximal hjälp till största möjliga antal flyktingar i närområdena istället för den migrationspolitik som regeringen fört de senaste åren.

   Det som ytterligare skiljer oss från V oh MP är att vi förespråkar nedväxt till balans med naturen, även detta av vetenskapliga skäl.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s