Bernie Sanders – Ett lockbete för att gynna Hillary Clinton?

Boiling Frogs Post menar att Bernie Sanders kampanj är ett spel för galleriet. Den negativa tanken från Boiling Frogs Post är att Bernie Sanders enbart skulle vara en taktik att locka väljare från vänsterkanten till den extremkapitalistiska bombhögern inom Demokraterna, alltså Hillary Clinton, som givetvis är mer blå än en blå smurf.

I USA har man ett annat demokratiskt system än i Sverige där vi har proportionell demokrati, dvs att partierna får proportionerligt mandat enligt röstandelen.

I USA har man alltså i princip en 50% spärr eller om det finns tre stora partier 33%-spärr. Största partiet regerar. Punkt. Detta innebär att kandidaterna av kortsiktigt taktika skäl samverkar i två stora block som kallar sig Demokrater och Republikaner vilka båda är lika som tvillingar realpolitiskt, dvs. imperialism, extrem kapitalism och frihandel.

Republikanerna vinner oftast genom att locka landsbygdens barnavlande religiösa sekter med abortmotstånd etc.

Det som sker i USA är oftast alltså att Demokraternas kandidater enas om att stötta den representant som blir störst eftersom de eftersträvar skademinimering. De tror på allvar, varje val, att en demokrat är bättre än en republikan som president.

Det liknar Sverige en aning där folket tänker att Stefan Löfvéns smurfblå politik ändå är bättre än Moderaternas smurfblå politik.

Inget kan vara mer felaktigt!

Det är givetvis bäst att smurfblå politik utförs av en blå smurf som utger sig för att vara en blå smurf, typ Carl Bildt, samt att en röd politik utförs av en person som utger sig för att vara en röd socialist och sedan utför en politik som är röd socialism såsom Bernie Sanders, Jonas Sjöstedt eller partiledaren för detta parti ämnar göra.

Annars blir folk förvirrade och vet inte vad som är rött eller blått, ungefär som i USA där folket inte har en aning om att socialism, jämlikhet, välfärd och fred symboliseras av varmt rött och att bombhögerpolitik med extremkapitalism, utslagning av fattiga, psykopati och ojämlikhet symboliseras av kallt blått.

Bernie Sanders borde alltså gå till val som demokratisk socialist under rött flagg och absolut INTE stötta den blåa smurfen Hillary Clinton, anser jag, och på så vis skulle han utgöra ett verkligt alternativ som inte säljer sig till extremkapitalisterna på Wallstreet.

Synen på nivån av patriotism, nivån av in- och utvandring, är en fråga som saknar politisk färg, anser jag. Man kan vara internationell kapitalist eller internationell socialist eller nationell kapitalist eller nationell socialist. Det finns ingen motsättning.

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

2 reaktioner till “Bernie Sanders – Ett lockbete för att gynna Hillary Clinton?

  1. Slutresultatet i sådana här val blir inte riktigt rättvis så länge bara cirka hälften deltar. En annan komponent är åldersfördelningen, nu vet jag inte hur det ser ut riktigt men skulle tro att äldre är flitigare röstare i Sverige idag, inte bara för att de är flera än ungdomarna. Hur vore det om man införde en matematisk komponent som tar hänsyn till demografin, dvs den grupp som har lägst antal röstande skulle kunna få ett matematiskt “handicap”. En i allra högsta grad vetenskaplig approach till en rättvisare valprocess.

    1. Det allra bästa är att göra röstning obligatorisk, samt att folket kan ta initiativ till omröstningar, såsom i Schweiz anser jag. Där måste folket folkomrösta i de samhällsförändringar som sker. Detta leder till politisk medvetenhet och folket självt blir ansvarigt. Dåliga politikers makt minskar, medan goda politikers makt ökar. Schweiz är en demokrati på riktigt. ”Folkstyre”. När man talar med Schweizare om politik är det inte som att tala med en svensk. Schweizare tänker själva, vågar ha åsikter och respekterar och lyssnar på andras åsikter.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s