Australiens överbefolkat? – Det anser Australiens egna medborgare

Australien. Ett land, en gigantisk kontinent med stor yta, men med knappa vattenresurser. Har befolkningen nu nått en överbefolkning där människorna själva säger stopp och belägg?

Rapport från Australiens befolkningsinstitut(pdf). (hemsida)

Famagusta Gazette – More then half of australians think country is full

Jag anser att det kan vara en glad nyhet långsiktigt för Australien om de lyckas komma till insikt om vikten av balans med naturen, för som matematikprofessorn Al Bartlett sade:

albert_bartlett_80x80
”Den mänskliga rasens största tillkortakommande är vår oförmåga att förstå den exponentiella funktionen.”
/ Albert Bartlett

”The greatest shortcoming of the human race is our inability to understand the exponential function.”
/ Albert Bartlett

Källa: Citat om population

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

4 reaktioner till “Australiens överbefolkat? – Det anser Australiens egna medborgare

 1. Gällande befolkningsökning så finns det också alltid en minskning i form av dödlighet. Det kommer alltså knappast att finnas mera folk där än vad vattnet räcker till i längden, bara att de är koncenterade kring tätorter. Vatten finns längre ner under jordytan och ombildas kontinuerligt, likadant som den så småningom överflödiga oljan. Allt är frågan om kontinuitet och det är väl bara ekonomer och börshandlare som tror på en evig obruten tillväxt. Det mesta av mumbo-jumbo idag bygger på illusioner skapade under ekonomisk press.
  https://esamawuta.wordpress.com/2016/01/05/platos-grotta/

  1. Jodå. Matematik, naturen själv och arkeologi visar oss med övetydlighet att det är så. Jo. Platon var sannerligen en stor filosof samtidigt är grottliknelsen en aning pessimistisk, anser jag. Genom undervisning och meditation kan alla med normalintelligens, steg för steg, bli mer upplysta.

 2. Den exponentiella funktionen finns egentligen bara i ekonomi eftersom det bara är börsmäklare och ekonomer som tror på en evig tillväxt. Den illusionen kan inte överföras direkt på verklighet eftersom livet för övrigt alltid går ut på materiell reinkarnation. Dvs allt omsätts kontinuerligt. När det gäller resurser som egentligen aldrig sinar är det enda som gäller allokering. Dagens tal om överbefolkning är en illusion. https://esamawuta.wordpress.com/2016/01/05/platos-grotta/

  1. Om du anser att dagens tal om överbefolkning är en illusion får du allt falsifiera arkeologiska hypoteser (Källa: Jared Diamond – Easter Island’s End), matematiska fakta och jämförelser om den exponentiella funktionen (Källa: Albert Bartlett – The Most Important Video You Will Ever See).

   ”Allokering”, dvs. resursfördelning leder utan stora förändringar av konsumtion, teknik och populationsmängd bevisligen till svält enligt formeln I = P x A x T (Källa: http://omtt.se/sv/utslapp_av_vaxthusgaser_-_orsaker_och_losningar)

   Varje del av ekvationen är alltså bevisligen viktig, inte enbart den ena eller andra delen.

   Återkom med vetenskaplig hypotetisk-deduktiv metod om du vill falsifiera ovanstående vetenskapsmän!

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s