[Problemet löst] Hur man som bloggare länkar till massmedia utan att öka deras sökmotorposition

Jag har tidigare gått igenom varför det är direkt olämpligt att läsa och ens länka till massmedia. Det beror bl.a. på de snedvridna ägarförhållandena som ex. resulterar i att ex. journalister placeras i ”frysboxar” och att chefredaktörerna och journalisterna tvingas följa dessa ägares minsta vink. Detta innebär att de som läser vanlig massmedia missar många av de nyheter som etablissemanget inte vill att du ska läsa.

Många debattörer och insändare har upptäckt att de refuseras till oigenkännlighet och att deras reaktioner och kommentarer inte kommer med i nyhetsflödet, vare sig i papperstidningen eller på Internet. Inget om detta faktum anges i denna massmedia och inga länkar finns till de fullständiga artiklarna.

Dessa debattforum kallas ofta för ”fri debatt” eller ”läsarnas åsikter” eller liknande, men det är oftast långt ifrån sanningen. Detta är forum som ofta är hårt styrda. Endast det som gynnar ägarnas agenda publiceras, dvs. de som håller med samt de som använder dåliga argument emot. Man bör som läsare av massmedia kanske känna sig motiverad att fråga sig om man vill ha en mer objektiv bild av verkligheten eller inte?

Men så finns det fall när man verkligen vill länka till massmedia ex. för att de gjort bort sig fullständigt. Man vill ex. i vetenskapligt syfte ange länkar som en källa ex. när man redovisar mängden artiklar om fixering av att korrigera påstådda konspirationsteorier, eller liknande. Då finns Do Not Link.

Ett annat sätt är att använda rel=”nofollow”.

Följande kod:
<a href="http://bajsmedia.se" rel="nofollow">Enligt Bajsmedia</a>

…ser ut så här när den visas i en webbläsare:
Enligt Bajsmedia

…och är inte lika gynnsam för Bajsmedia enligt Google Support på svenska:

I huvudsak gör användningen av nofollow att vi tar bort mållänkarna från vårt övergripande webbdiagram. Målsidorna visas dock fortfarande i vårt index om andra webbplatser länkar till dem utan att nofollow används eller om webbadresserna skickas till Google i en webbplatskarta. Det är också viktigt att tänka på att andra sökmotorer kan hantera nofollow på lite olika sätt.

Do Not Link fungerar så att du besöker Do Not Link och där skriver du in länken som du inte vill länka till. Då får du tre olika förslag på kod du kan använda istället för den länk du skrev in, en för Mardown-metoden, en för HTML-metoden och en för BBCode-metoden.

När sedan någon klickar på den länk du skapat kommer de till en Do Not Link-sida. som säger:

Vidarebefodrar dig till bajsmedia.se … Andra användare har klassificerat denna sida som: strunt

Den som klickat på din länk vidarebefodras av ett javascript till sidan i fråga (eller får klicka på en länk dit om denne inte använder javascript, ex. jag som själv använder NoScript i min Firefox-webbläsare).

Även bloggportalers ägarförhållanden och censur bör givetvis undersökas innan du väljer att länka dit. Jag rekommenderar att själv länka till intressanta sidor som du besöker ofta eller vill gynna, samt att kommentera med relevanta länkar i de kommentarer du ger på andras sidor. Det är oftast välkommet hos alla bloggare med kommentarer som håller sig till ämnet och är upplysnade. Om bloggare inte tillåter kommentarer eller relevanta länkar är det oftast pga. att de har en dold agenda.

Det kan då röra sig om betalda regeringstroll eller företagstroll. Även kommenterande programvaror kan sättas in med s.k. ”sock-puppets” i syfte att förstöra en bra och saklig diskurs med internettrolling. Analysera därför alltid kommentarer, kontrollera att de håller sig till ämnet, är ordentlige och komplettera alltid eventuella bajslänkar till massmedia med ex. rel=”nofollow” eller Do Not Link!

Med vänlig hälsning
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

PS. Vi använder WordPress.com eftersom det baserar sig på öppen källkod, GPL, samt att ägarförhållandena är att föredra framför andra blogg-nätverk och sociala nätverk. Vi medverkar helt enkelt till att kontrollen över yttrandefriheten kontrolleras av rätt slags individer. Vill du undvika annonserna nedan som finansierar denna utmärkta service från WordPress.com, skaffa då en egen gratis WordPress-blogg och länka gärna ofta till oss!

En reaktion till “[Problemet löst] Hur man som bloggare länkar till massmedia utan att öka deras sökmotorposition

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s