Vetenskapliga bevis för reinkarnation eller minnet av tidigare liv i en dröm?

Reinkarnation, dröm eller verklighet? Ja. Det är något som Bengt Jonsson från Linköping kanske frågade sig efter det som skedde honom. Det finns inga Vetenskapliga bevis för händelsen men forskare på Linköpings Universitet har ändå försökt utröna om det faktiskt kan ha skett genom olika experiment på hönor.

Bengt kom hem från puben sent en lördag kväll tämligen berusad och kröp ner i sängen bredvid sin fru som redan sov.

Bengt gav sin hustru en klapp på kinden och somnade. När han vaknade såg han en främmande man som stod vid fotändan av sin säng klädd i en lång vit särk. Vem fan är du, väste Bengt, och vad i helvete gör du i mitt sovrum? Den mystiska mannen svarade: Det här är inte ditt sovrum och jag är Sankte Per.

Bengt blev chockad. Menar du att jag är död? Det kan inte vara sant, sade Bengt. Jag har så mycket att leva för och jag har inte sagt adjö till min familj. Du måste skicka tillbaka mig genast! Sankte Per svarade: Ja du kan återfödas, men det finns en hake.

Vi kan bara reinkarnera dig som en hund eller en höna. Bengt kände sig uppgiven, men med vetskapen om att det fanns en hönsgård inte långt från hans hus, bad han att skickas tillbaka som en höna i hopp om att kunna rymma och besöka sin familj. En ljusblixt senare var Bengt täckt av fjädrar och kacklade och pickade runt på marken.

Det är inte så illa, tänkte han tills han kände en konstig känsla välla upp inom honom. Gårdens tupp spatserade över och sa ”Så du är den nya hönan, hur mår du och njuter du av din första dag här?” Det är inte så illa, svarade Bengt, men jag har en konstig känsla inuti, som om jag är på väg att explodera. Du har ägglossning, förklarade tuppen. Menar du att du aldrig har lagt ett ägg innan, frågade tuppen. Aldrig, svarade Bengt. Bara slappna av och låta det hända, sa tuppen.

Och så gjorde Bengt och några obekväma sekunder senare dök det upp ett ägg under rumpan. En enorm känsla av lättnad svepte över honom och han blev djupt berörd av känslor då han upplevde moderskap för första gången. När han lade sitt andra ägg var känslan av lycka överväldigande och han visste att bli reinkarnerad som en höna var det bästa som någonsin kunde hade hänt honom … någonsin !!!

Glädjen fortsatte att komma och när han var på väg att lägga sitt tredje ägg kände han någon som tog tag i honom och ett enormt SMACK på baksidan av huvudet och hörde hur hans fru ropade: Bengt, nu vaknar du din berusade jävel! Du har skitit på dig!

Efter denna händelse hoppas nu alltså forskare på Linköpings Universitetssjukhus att kunna utröna om reinkarnation finns genom att analysera hönors intelligens, rörelsemönster och kacklande när frågor ställs till dem. Forskningen om reinkarnation pågår i största hemlighet så eventuella frågor från allmänheten kommer sannolikt mötas med satiriska motfrågor, löje eller skratt.

Men vem vet, kanske vaknar det upp en höna någon dag och säger ”kuckeliku” innan projektet läggs ner?

Namnet Bengt Jonsson är fingerat för att skydda Bengts integritet.

Med vänlig hälsning
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

PS. Vetenskapliga partiet är för att alla människor ska ha rätten att basera sin tro på en bred utbildning och egna undersökningar. Därför är vi emot alla typer av sekterism, även om den felaktigt skulle gå under namnet vetenskap.

5 reaktioner till “Vetenskapliga bevis för reinkarnation eller minnet av tidigare liv i en dröm?

  1. Vad detta visar är att även drömmar om reinkarnation och bajs i byxan också kan leda till forskning på så osannolika saker som reinkarnation. Det kan hända att det finns forskare som tom. letar efter flygande allsmäktig tekanna med stora teleskop. Det är inget vi vet. Forskningen på reinkarnation kanske pågår på en hemlig plats sponsrad av en rik hindu med en djup tro.

  2. När man är intelligent nog att se vissa samband, ex. mellan en hönas intelligens och ex. sin egen, kan det hända att ett sådan dröm leder till ett stort ”Kuckeliku”, dvs. ett uppvaknande, ex. om reinkarnation.

   En annan till synes bisarr anatomisk hypotes om att ex. bajs, efter antibiotikakur, helst bör lösas upp i vatten och skjutas upp där bak och att man sedan bör hjula åt vänster, kan sannolikt visa sig ha större sannolikhet att bli allmänt accepterad genom forskning än just reinkarnation. Bajsets bakterieflora är dessutom redan välkänd, vilket gör att forskningen har större sannolikhet att trycka ut ett positivt resultat för mänskligheten.

   Å andra sidan kan kanske tron på reinkarnationen fungera likt ett välkommet opium av olika anledningar, ett opium som gör att människor accepterar sina förtryckta positioner i samhället, medan de rika klasserna kan fortsätta att leva likt parasiter på samhällskroppen?

   Kanske kan vetenskapen visa att en sådan opiumlik och ovetenskaplig tro kan mildra olyckan i ett samhälle där ojämlikheten är extrem och överbefolkningen är katastrofal? Kanske kan forskningen till slut visa att utrotningen av djurareter är något bra? Jag finner det osannolikt, men vem vet? det är det som är det intressanta med vetenskapen. Till synes galna hypoteser kan visa sig vara sannolika.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s