Konspirationsteori – Storbritannien hade mer motiv att döda Litvinenko än Ryssland hävdar hans egen bror

Aleksandr Litvinenkos bror säger att den brittiska regeringen hade mer motiv att döda honom än Ryssland hade, trots en brittisk offentlig utredning som kom fram till att president Putin ”förmodligen” godkänt mordet. Detta rapporterar RT.

Litvinenkos yngre bror, Maksim som bor i Rimini i Italien, menade att det var ”löjligt” att skylla Kreml för mordet på hans bror, som anger att han tror brittiska säkerhetstjänsten hade mer motiv att att döda Aleksandr än Ryssland.

Både brodern och fadern är säkra på att de ryska myndigheterna inte är inblandade. De tror att det är en set-up för att sätta press på den ryska regeringen. Ett sådant resonemang är den enda förklaringen till varför utredningen inleddes 10 år efter Aleksandr Litvinenkos död menar brodern.

Brodern menar att den brittiska rapporten går ut på att attackera Vladimir Putin och betonade att rykten som hävdar hans bror var en fiende till staten är falska. Brodern hävdar att Aleksandr hade planerat att återvända till Ryssland och att han även hade berättat för vänner om flytten.

Ryssarna hade ingen anledning att vilja se Alexandr död, menar brodern. Min bror var inte en spion, han var mer som en polis och arbetade mot den organiserade brottsligheten, mot mord och mot vapenhandel, enligt Maxim.

Litvinenko mördades i London 2006, när mördare påstås ha spetsat hans te med radioaktivt polonium 210 på ett hotell. Men hans bror Maksim tvivlar på uppgiften och menar att det kan ha planterats för att skuldbeägga ryssarna.

Maxim tror att Aleksandr har dödats av en annan gift, kanske tallium, vilket dödade honom långsamt, och att polonium 210 planterades efteråt. Maxim hävdar att en begäran om att få sin brors kropp uppgrävd, i syfte att kontrollera förekomsten av polonium 210, har ignorerats av Storbritannien.

Maxim menar att nu efter 10 år finns det inga som helst spår av polonium och tror inte det finns någon möjlighet att nu någonsin kunna veta vad som är sant. Maxim påstår att de brittiska myndigheterna inte har samarbetat med ryska utredare.

Maxim menar att detta är en PR-kampanj mot den ryska regeringen och dess president i synnerhet. Västvärlden vill pressa Ryssland mycket hårt nu med MH-17 kraschen, Krim, kriget i Ukraina, sanktioner mot Moskva och nu denna undersökning. Maxim tror inte att det är en tillfällighet att detta sker just nu.

När RT frågar Maxim varför Aleksandr Litvinenkos änka Marina fortsätter att hävda att Kreml är ansvarig för mordet, informerar Maxim att änkan bor i London och spekulerar sedan i att hon kan ha någon anledning att välja att spela med i spelet.

Rysslands ambassadör i Storbritannien, Alexander Yakovenko menar att utredningens inte kan motiveras och att undersökningen är mycket politiserad och partisk.

För att bevisa något, måste man lägga fram fakta menar ambassadören. Så snart den brittiska sidan bevisar sina slutsatser, kommer vi att vara redo att överväga dem, menar ambassadören, och tillade att den ryska sidan inte ens har haft en chans att granska utredningen.

Källa: RT – Britain had more motivation to kill Aleksandr Litvinenko than Russia, brother claims

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga patiet

Annons

3 reaktioner till “Konspirationsteori – Storbritannien hade mer motiv att döda Litvinenko än Ryssland hävdar hans egen bror

  1. Ja, mycket är konstigt med den här affären. Då det återigen var aktuellt att ta upp denna händelse så har det dykt upp fler teorier kring detta på sociala medier. Lyssna gärna på det här klippet från Ryan Dawson, en autodidakt researcher och eldsjäl som nästan bara håller sig till bevisbara fakta.

    http://www.youtube.com/watch?v=HJqIk2FqdJQ

    Jag har följt honom under flera år och även om han har en arrogant attityd till och från så är han väldigt bra på att söka fram fakta. Detta sker oftast via s.k. FOIA:s. Men även genom direkta samtal med berörda.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s