Glad Nyhet – Liberalen Mauricio Rojas har vaknat och fördömmer politikernas feghet

Mauricio är riksdagsman för Liberalerna, är docent i ekonomisk historia och har ursprungligen invandrat från Chile. På sin Twitter skriver han:

Händelserna i Köln innebär i praktiken mångkulturalismens sammanbrott… Hur kunde man någonsin tro på en sådan humbug?

På sin blogg som mestadels är på spanska beskriver liberalen Mauricio Rojas varför han tror att Sverigedemokraterna kommer bli Sveriges största parti.

Denna morgon läser jag om granatattacker i Malmö och Paulina Neudings reportage om ambulanspersonalens utsatthet, särskilt i utanförskapsområdena. Henrik Johansson, ordförande för Alarm Ambulansförbundet, säger: ”Det är också skrämmande att se att man inte verkar vilja ta i det här i den politiska debatten. Det är som att det här problemet inte fanns”. Och det är just denna feghet som kommer att göra SD till Sveriges största parti.

I tidningen Avräkningsnotan, Nr 2 1995, hävdade Mauricio Rojas att:

”Med avseende på Sveriges storlek och ekonomiska förutsättningar kan vi ta in runt 50 miljoner invandrare till, det skulle ge positiva ekonomiska effekter…”

Jag känner på mig att Mauricio Rojas är beredd att revidera detta idag, eller så kanske han menade en helt annan typ av invandring, ex. människor från Chile med kristna värderingar? Jag är säker på att Mauricio skulle bli fullkomligt tokliberalt chockerad om han kände till att Veteskapliga partiet vill ha nedväxt till balans med naturen.

Frågan är om han ens känner till vad ordet ”ekonomi” betyder? Enligt Wikipedia:

Ekonomi … är läran om hushållande med resurser i ett tillstånd av knapphet. Med knapphet menas att tillgängliga resurser är begränsade i förhållande till totala önskemål och behov. Vi måste lära oss att hushålla med de resurser, de tillgångar som finns. Eftersom vi lever på ett begränsat klot finns det också begränsat med naturresurser.

Fast att inte veta och leva upp till vad ekonomi verkligen betyder är han nog inte ensam om i svensk politik där ”tillväxt” är det gemensamma sekteristiska mantrat och verkligheten tycks vara likt ett rosa skimmer i ljuset av tidningar som saknar karaktär nog att ifrågasätta det etablerade tankemönstret. Men jag har hopp för Mauricio för han verkar kunna använda hjärnan och gå mot strömmen på ett mycket radikalt och osvenskt sätt. Det är positivt.

Mer som kan vara av ”orättvist” intresse om Mauricio Rojas:
https://orattvisabetraktelser.wordpress.com/2015/02/09/dn-torped-at-usa-amerikanska-intressen-overallt-i-varlden/

Intressant föreläsning om Ekonomi av Yanis Varoufakis:
TED – Capitalism will eat democracy — unless we speak up (transcript)

MVH

Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

PS. Någon som vill att jag ska översätta Yanis föreläsning till Svenska?

En reaktion till “Glad Nyhet – Liberalen Mauricio Rojas har vaknat och fördömmer politikernas feghet

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s