Demokratin är kanske förlorad i Turkiet – Turkiets ledare stänger ner TV-stationer och arresterar journalister

Demokratin är kanske förlorad i Turkiet tillfälligt. Detta är min tolkning efter att ha läst Sputnik News, en sida som jag blev medveten om tack vare Avpixlat och Tidningen Hemvärnet. Med tanke på Turkiets stolta historia med Mustafa Kemal Atatürk tror jag att denna typ av ledarskap kommer bli en historiskt kort parentes.

Åtminstone 774 journalister avskedades under år 2015 och ytterligare 156 häktades p.g.a. den uppenbart islamistiske ledare som nu dikterar vad som sker i Turkiet med järnhand. Brottet påstås ha varit att journalisterna spridit s.k. ”terroristpropaganda”.

I Ankara har den Turkiska satellitleverantören Turksat tydligen tvingats att stoppa alla sändningar från kanalen IMC TV. Kanalen fokuserar på relationer mellan det kristet ortodoxa Armenien och Västarmenien, vilket kan vara känsligt eftersom det existerar en olöst fråga vad gäller ansvaret för de hundratusentals eller rentav miljoner Armenier som dödades under Armeniska folkmordet under perioden 1915 till 1920 i Västarmenien i Turkiet.

Med stöd av ett omfattande bevismaterial beskriver 20 länder i världen massakern som ett folkmord samt att Turkiet är ansvarigt för detta. Turkiet menar istället att något systematisk dödande av armenier inte har ägt rum, och turkiska domstolar har utdömt straff till turkiska författare som har beskrivit händelsen som folkmord.

I Turkiet kastas det mesta som motsäger den officiella versionen i terrorist-säcken. Av någon anledning ses inte vetenskapliga undersökningar eller yttrandefrihet som en del av den turkiska demokratin än.

Varifrån kommer då diktaturfasonerna? Sannolikt från det faktum att krig pågår i ett grannland, men även sannolikt av det faktum att islamisterna har den politiska makten i Turkiet och att ledaren därför sannolikt  har förbindelser med extrem islamism, vilket egentligen är konstitutionellt olagligt i Turkiet, tack vare landsfadern Kemal som grundade Turkiets demokrati. Men vad ska turkarna egentligen göra mot fenomenet när islamisterna väljer en förtäckt islamist, möjligtvis en förtäckt extrem islamist, till president?

Situationen är naturligtvis besvärlig. Individen som leder landet med järnhand har sannolikt stött terrorism genom att attackera kurderna som modigt bekämpat IS-terroristerna i Syrien. Samtidigt har kurder och turkar i Turkiet attackerat varann i olika terrorattacker.

Turkiet är med i NATO som leds av det kriminella Washington.  En stor andel av vapenförsäljningen av amerikanska vapen till  IS-terroristerna har därför sannolikt gått genom Turkiet. Så även oljeexport från IS, samt transporter av IS-terrorister över gränsen till Syrien,

Blir för övrigt någon förvånad om jag nämner att diktatourfasonerna tillhör den politiska religiösa högern?

Vad är lösningen? Sannolikt att turkarna röstar på andra partier, samt gör som Sverige gjorde med Norge, nämligen ger dem sitt land genom en unionsupplösning.

Läs mer på : Sputnik News – ‘Terrorist’ Crackdown? Turkey Crushes Independent TV Station eller om du är turk på IMC TV.

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

PS. Det glädjer mig som f.d. medlem i FVRF att Hemvärnet sprider info om bra alternativa nyhetssidor från Ryssland. Goda relationer speciellt med Ryssland är en garant för fred i Europa även om det inte skulle ligga i Washingtons intresse.

3 reaktioner till “Demokratin är kanske förlorad i Turkiet – Turkiets ledare stänger ner TV-stationer och arresterar journalister

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s