På västfronten intet nytt – Den muslimska världen präglas av intellektuell stagnation

Via Avpixlat läser jag om Den syriske poeten Ali Ahmad Said Asbar, mest känd under sin pseudonym Adonis. Han menar att den muslimska världen präglas av intellektuell stagnation. Adonis har stämplats från födseln med beteckningen ”muslim”, därför kan han knappast anklagas för att vara “rasist” när han kritiserar islam som författaren på Avpixlat helt riktigt påpekar, även om ”ras” inte har det minsta med ”religion” att göra egentligen förutom för fåtalet rasistiska sekter såsom ex. Klu Klux Klan, Judendomen eller Nazisterna i vilka människor rangordnas beroende på uppfattad ras.

Avpixlat upplyser om att han nyligen fått det prestigefyllda Erich Maria Remarque-priset i det ståtliga rådhuset i tyska Osnabrück. Remarque var den författare som skrev boken På västfronten intet nytt. På engelska Wikipedia finns mer detaljer om handlingen i den boken.

Det är en mycket intressant bok i sammanhanget som beskriver Remarques upplevelser av krigets fasor. Boken har filmatiserades 1930 och totalförbjöds i bland annat Tyskland, Österrike, Sovjetunionen och Frankrike, sannolikt för att den hade en, för makthavarna, minst sagt, oönskad effekt. Den ökade sannolikt fredsviljan.

Att priset ges i Tyskland till just Adonis är yttermera intressant då han sympatiserar med det sekulära Syriska Socialnationalistiska partiet, ett parti som anses ha särskilt många kristna medlemmar och som först var förbjudet men som senare har gått i koallition med Bashar al-Assads parti, Baathpartiet, typ det ”Arabiska Socialistiska återfödelsepartiet”, ett panarabiskt, nationalistiskt och socialistiskt parti som uppstod som reaktion mot den kriminella kolonialismen från Storbritannien.

Baathpartiet i Syrien påminner idag således om ett slags Sverigedemokraterna i koallition med Vänsterpartiet, ett slags  Vetenskapliga partiet om man så vill. De anser att stat och religion ska skiljas åt. De är för nationens väl. är de för välfärd inom nationen, för andra nationers väl och stödjs av Ryssland och Iran, enligt FNs konventioner.

De kriminella kolonisatörerna, globalisterna, som försöker invadera Syrien sedan resten av världen, nämligen de extrema islamisterna och de kriminella som stödjer dem, framstår som fascister som är emot demokrati och mot välfärd för alla olika folk, d.v.s. odemokratiska ”moderata rebeller”, som villigt skapar kaos, krig och död för olja och pengar. Jag kommer osökt att tänka på Moderaten Carl Bildt.

Varför Adonis får just detta pris just nu, precis när eld-upphör inletts i Syrien, kan man givetvis spekulera i. Que Bono? Vem gynnas? Man kan bara hoppas att muslimerna läser böckerna och behåller freden så att detta kan hjälpa dem att längta tillbaka till sina egna hemländer, utvandra, samt göra allt för att skapa nedväxt och balans med naturen i sina egna hemländer.

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

3 reaktioner till “På västfronten intet nytt – Den muslimska världen präglas av intellektuell stagnation

  1. Han är förmodligen muslimsk Alawit. Alawiterna bekänner sig till en egen tolkning av islam, med kopplingar till shia. De dominerar det politska livet i dagens Syrien. https://sv.wikipedia.org/wiki/Alawiter

    Alawiterna anser att de själva härstammar från Ali:
    https://sv.wikipedia.org/wiki/Ali_ibn_Abi_Talib

    ”Delningen av islam i sunni och shia är en konsekvens av maktkampen efter profetens död och eskalerade efter Alis död. Enligt hans anhängare, som kallas Shī’at Ali (”Alis parti”) skulle Ali efterträdas av sin son, men ståthållaren i Syrien, Muawiya, vägrade erkänna Alis legitimitet och gjorde uppror. Han kallas de troendes befälhavare.”

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s