Varför vill inte USA att Kurderna i norra Syrien ska styra sitt eget territorie?

Syriens demokrati verkar kunna besluta vad de vill och leva hur de vill, såsom en demokrati givetvis ska fungera, men Washington vill inte att syrierna och Assad ska besluta att de syriska kurderna ska styra över sitt eget territorie. Det är litegrann som om USA skulle lägga sig i att Sverige beslutade om ett fritt Norge vid unionsupplösningen eller vem vi valde till statsminister i Sverige. Visst är det märkligt! Tycker du inte det?

Sputnik News – Syria Can Live Any Way It Wants… As Long as ‘Washington Approves’

Så frågan är: -Varför vill inte USA ha ett fritt Kurdistan? Är det rasism mot kurder? Är det dåligt med fred? Detta tar inte Sputnik News upp, så jag får försöka finna rimliga förklaringar själv. Assad har gått långt för fred, kanske för långt? Så varför måste den fredlige presidenten bort? Kanske just därför? Fred är sannolikt ett ord som ogillas i Washington, kanske ej heller i Ryssland?

Jag kommer att tänka på den gröna sköldpaddan på The Economist förstasida. Sköldpaddan står säkerligen för den långsamma hårda konflikten, vilket de svartvita på bilden i The Economist tjänar mest pengar på, samma konflikttyp som beskrivs i boken på västfronten intet nytt, boken som beskriver första världskrigets enorma enorma lidande. Ett krig som innebar ett enormt slöseri. Skulle kurderna sluta förföljas och få sitt eget Kurdistan skulle konfliken nämligen vara över. Fred. Ingen mer terror på Turkiets gator frpån PKK, inga mer förföljelser eller folkmord i Turkiets/Kurdistans bergstrakter från Turkiet. Fred.

Frågan är då varför konflikten ska pågå just här? Kontrollen över oljan under deras fötter är sannolikt ett av svaren. Med oljan kan alla ingående muslimer i konflikten slåss för kontrollen av oljan och köpa oligarkernas vapen med denna olja. Det var kanske därför oljepriset sjönk dramatiskt under konflikten. De som sålde vapnen ville kanske ha mer olja för levererade vapen. Nu när vapnen levererats stiger priset igen.

Sannolikt vill de inte utplåna IS men få konflikten att fortgå så att muslimerna satsar på vapenköp, skapar konflikt och terrorism mot varann, och inte  bygger upp sitt eget land, såsom ex. Israel har gjort. Ja, fast nu är egentligen inte större delen av Israel Israel, men det ockuperade Palestina enligt FN, något som Wall streets massmedia dessutom nu slipper poängtera.

Fokuset har flyttats från världens sista apartheidregim, enligt Noam Chomsky, till kriget i Syrien. En bonus tycker nog ca hälften av Bilderberggruppens medlemmar och de som kontrollerar massmedia från Wall street, med tanke på var deras lojaliteter sannolikt ligger. Döda muslimer kan vi med stor sannolikhet anta att Israels ledarskap gillar dessutom. Om gubbarna på bliden är likt nickedockor så syns inte de trådar som kontrollerar dem, men det vore väl i så fall de stora privata banker som idag till stor del kontrollerar dem och de som är delägare i tidningen The Economist.

När den långa konflikten nötit ner parterna kan vi säkert förvänta oss en riktig eller falsk attack mot Israel som då kommer ockupera mer land, som vanligt, medan de grå personerna på bilden i The Economist inkasserar stålarna. Kärnvapen blir det nog inte tal om, för då kan inte kriget fortgå på samma vis längre.

Får man föreslå i alla välmening att vi utbildar de vuxna skäggiga männen i ex. … ”fred- och konfliktlösning” eller något mer passande och sätter dem på små gummibåtar som får tuffa in mot Israels och Washingtons kust områden?

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

2 reaktioner till “Varför vill inte USA att Kurderna i norra Syrien ska styra sitt eget territorie?

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s