Varken Putin eller Cameron skyldiga? – Anledningen att BBC vilseleder om utlänska skatteparadis?

Det finns nu endast fåtalet skatteparadis kvar i världen som inte lever upp till internationella standarder. Av dessa är det Panama och Brittiska Jungfruöarna några av de sista skatteparadisen som nu kommit under hårt internationellt tryck genom de s.k. ”Panama papers”.

Panamapapprena är enligt engelska Wikipedia kompromenterande dokument som skapats med början runt 70-talet som getts av en anonym källa till Süddeutsche Zeitung i Augusti 2015 och till USA/CIA-baserade International Consortium of Investigative Journalists Papprena har analyserats av ca 400 journalister på 107 media-organisationer i mer än 80 länder. De första nyhetsrapporterna om saken publicerades 3:e April 2016.

BBC, British Brainwashing Channel, den brittiska nyhetskanalen är en välkänd desinformationskanal som just i dagarna attackerar Vladimir Putin, till synes helt utan grund och samtidigt, kanske helt omedvetet glömt bort att rapportera de britter som finns i listorna, bl.a. den konservative premiärministern David Camerons egen far.

Premiärministern David Cameron själv verkar vara vit som snö och vill enligt uppgift att alla pengar som används i Storbrittannien ska vara rena pengar och inte kriminella från skatteparadis, men detta rapporterar inte BBC. Varför inte då? De borde rimligen vara experter på Storbrittannien?

Men är inte också Vladimir Putin skyldig? – Det verkar inte så. Vladimir Putin har visat gott ledarskap, precis likt David Cameron, och har vid ett flertal tillfällen uppmanat ryssar att plocka hem sina dolda rikedomar. Många ryssar har skrattat åt hans uppmaningar men Putin har menat att hans uppmaningar inte är något komiskt alls. Han menar allvar.

2014 signerade Putin ett lagförslag som kräver att alla ryssar betalar skatt på sina tillgångar i utlandet. Förra juni erbjöd han en amnesti för ryssar som illegalt gömmer sina pengar ifall de valde att betala skatt på dem eller repatriade dem till Ryssland. Vladimir Putin har som det ser ut uppmanat folk till moraliskt beteende, att betala skatt, laglydighet.

Men något skyldigt måste väl Vladimir Putin eller Cameron ändå ha gjort? Nej. Det verkar inte så.

Putin’s talesman lär ha sagt att han tror att Panama-papprena inkluderar många f.d. statsdepartement och CIA-anställda, likaväl som människor från andra underrättelsetjänster. Kanske t.o.m. från SÄPO? Kan detta vara anledningen att BBC och andra massmedier, idag sannolikt fullknökade med skatteflyktingar och landsförrädare, styrda av det militärindustiella komplexet, inte rapporterar objektivt?

Nåväl. Nu är det hög tid att rapportera in sina innehav och betala skatter inklusive straffavgifter. Snart är skatteparadisen inte anonyma längre.

[Edit] Intressantaste rapporteringen hittills James Corbett – Youtube – What I Learned From the Panama Papers

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

Mer intressant om saken:
http://www.globalresearch.ca/selective-leaks-of-the-panama-papers-create-huge-blackmail-potential-smear-people-the-u-s-dislikes/5518635
http://www.theguardian.com/news/2016/apr/04/kremlin-reaction-putin-dmitry-peskov-panama-papers-putinphobia
https://www.rt.com/news/338335-peskov-panama-leak-putin/
https://www.rt.com/news/338338-panama-papers-putin-outrage/
https://www.nordfront.se/judisk-finansiar-bakom-lackta-panama-dokumenten.smr

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s