En turboladdad Bernie Sanders vinner de senaste 7 av 8 primärvalen för Demokraterna med stor marginal

I USAs primärvals-race för presidentposten har kampanjen för Bernie Sanders fått upp vridmomentet likt en turbo som kickat in och de har nu vunnit flera avgörande segrar tillsammans mot förloraren Hillary Clinton. I Wisconsins primärval slog Bernie Sanders den Wall street-allierade (korrumperade) s.k. ”demokraten” Hillary Clinton med över 56 procent av rösterna. Även republikanen Ted Cruz besegrade förloraren Donald Trump med hela 13 procentenheters marginal. Våldets retorik från Trump har inte lönat sig. Ted Cruz kan komma att vinna mot Donald Trump inom republikanernas race.

Bernie Sanders är demokratisk socialist och den presidentkandidat som har bredast folkligt stöd av alla kandidaterna. Miljontals amerikaner har donerat kampanjbidrag till Bernie Sanders som förklarligt nog mörkats av Wall street-ägda journalister. De andra kandidaterna finansieras mestadels av fåtalet rika med stora investeringar på Wall street-börsen. Donald Trump är undantaget. Han är redan stormrik och behöver inte köpas av Wall street, men har sannolikt automatiskt ungefär samma agenda som Wall street, d.v.s. mer till de rike, precis som Wall streets aktörer.

Enligt DemocracyNow.org sade Bernie Sanders:

”Med vår seger inatt i Wisconsin har vi nu vunnit sju av åtta av de sista nomineringsmötena och primärvalen och vi har vunnit dem med överväldigande jordskredsegrar.”

”With our victory tonight in Wisconsin, we have now won seven out of eight of the last caucuses and primaries. And we have won almost all of them with overwhelming landslide numbers.”

Att Bernie Sanders kampanj kommer ha bäst chans att öka valdeltagandet och slå ut republikanerna om presidentposten verkar mycket troligt. Det kommer bli ett vinnande argument då han eventuellt väljs som presidentkandidat för Demokraterna. Ett steg i Bernie Sanders välfärds-riktning är dessutom vad USAs folk behöver just nu, inte att stanna kvar i Wall streets fålla som innebär att slås ut med frihandelsavtal som sänker löner och skapar arbetslöshet för både USAs och EUs folk.

Att ha ordning på nationell integritet mot ett överbefolkat och fattigt Mexico, skapa utvandring av illegala immigranter och motverka införsel av terrorister som tillbedjer våldsamma sekteristiska verser kan säkert Bernie Sanders ha ändå. För intelligent beteende krävs ingen populistisk rasistisk retorik. Att skydda sitt eget land handlar om vanligt folkvett och det verkar Bernie Sanders ha. Grattis Bernie! Grattis till USAs folk!

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

3 reaktioner till “En turboladdad Bernie Sanders vinner de senaste 7 av 8 primärvalen för Demokraterna med stor marginal

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s