Bernie Sanders – Ett viktigt val för världsfred även för republikaner

Det verkar bli en demokrat som ska bli president i USA, oavsett vilken slags demokrat som ska ta rollen. Bernie Sanders har störst chans att vinna valet mot republikanerna och Bernie Sanders politik kommer givetvis ha störst potential att förändra USA till något som de flesta människor i USA åter kan tro på eftersom tron på den amerikanska drömmen verkar ha gått i kras ordentligt.

Men det finns vissa demokrater som hellre skulle rösta på en republikan än på Hillary Clinton och precis som det finns republikaner som hellre skulle rösta på Bernie Sanders än på både Hillary Clinton och Donald Trump.

Det kan bero på viljan i det mycket religiösa USA att ha en moraliskt korrekt och hederlig president, kanske helst en person som vill dela brödet och vinet mer rättvist i USA. Det som den högt ansedde republikanen Paul Craig Roberts m.fl. varnar för är nämligen att Hillary Clinton hittills visat sig vara en krigshetsande och korrumperad politiker:

”Hillary har tagit emot massiva mutor i form av arvoden för att hålla tal i finansiella organisationer och bolag. Hon undersöks för felaktigt användande av hemligstämplade data, ett brott som ett antal visselblåsare sitter i fängelse för”

”…som statssekreterare har hon ordnat favörer för utländska intressen i utbyte mot donationer till Clintons stiftelse”

”Hillary Clinton är en köpt och betald företrädare för de stora bankerna, för det militärindustriella komplexet, och för israellobbyn. Hon kommer att representera dessa intressen, inte det amerikanska folket eller USA:s europeiska allierade.”

”Trots Hillarys uppenbara vilja att mutas offentligt, har hennes motståndare, Bernie Sanders, inte lyckats ifrågasätta Hillarys skamlöshet.”

”Hillary är en krigshetsare. Hon tryckte in Obama-regimen in i förstörelsen av en stabil och i hög grad samarbetsvillig regering i Libyen i vilken den ”arabiska våren” var en CIA-stödd grupp jihadister som användes för att driva bort Kina från sina oljeinvesteringar i östra Libyen. Hon uppmanade sin man att bomba Jugoslavien. Hon tryckte på ”regimskifte ” i Syrien. Hon övervakade kuppen som störtade den demokratiskt valde presidenten i Honduras. Hon tog den neokonservativa Victoria Nuland, som arrangerade kuppen som störtade den demokratiskt valde president i Ukraina, in i utrikesdepartementet. Hillary har kallat president Vladimir Putin i Ryssland ”den nye Hitler.” Hillary som president garanterar krig och mer krig.”

Diana Johnstone’s bok, Drottningen av Kaos beskriver Hillary Clinton som:

“toppsäljaren för den härskande oligarkin.”

Ralph Nader anser att:

”Veteranjournalisten Diana Johnstone fångar den imperialistiska Hillary Clintons världssyn i minnesvärd detaljrikedom. Höken Hillary, som USA-senator och statssekteterare, såg aldrig ett vapensystem som hon inte stödde, ej heller en USA-krigsmetod som hon inte  godkände.”

När Hillary Clinton så utsätter sin huvudrival i primärvalen, Bernie Sanders, för antydningar om att han skulle vara likadan som hon själv bevisar han något som inte ens den uppgivne Henry Louise Mencken trodde var möjligt:

h_l_mencken_80x80
”En god politiker i en [representativ] demokrati är lika otänkbart som en hederlig rånare,”
/ Henry Louis Mencken (Källa: Citat om Demokrati)

Både republikaner och demokrater har börjat förstå att Bernie Sanders verkar vara en folklig politiker med hederlig ekonomi som USAs folk faktiskt kommer kunna lita på.

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

8 reaktioner till “Bernie Sanders – Ett viktigt val för världsfred även för republikaner

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s