Fr.o.m. den 19 April 2016 är dollar värdelösa i Kina

Via Global Research läser jag att fr.o.m. den 19 April 2016 har Kina tillkännagett att dess guld-stödda yuan, inte längre kommer kunna växlas till dollar. Detta kan vara början på att Kina och Ryssland påbörjar nedmonteringen av USAs dominans.

Många länder är trötta på USAs utnyttjande, hot om sanktioner, stöttande av terrorister, förtryck och en ständigt närvarande risk för olagliga invasioner av en stor mördarmaskin. Frikopplingen av dollarn gentemot ca en tredjedel av världsekonomin kan verkligen öppna nya horisonter, skapa nya allianser, nytt hopp om en mer jämlik, fredlig och rättvis värld.

7 reaktioner till “Fr.o.m. den 19 April 2016 är dollar värdelösa i Kina

 1. USA gastkramar nu EU nu för allt de bara förmår och hotar Britterna med att de kan komma att hamna sist i kön med att upprätta nya handelsavtal med USA om Britterna röstar för utträde ur Unionen. Alla bluffar och argument tycks vara tillåtna. ”Men vad handlar det egentligen om”?

  Varför släpper medierna i Europa ut sådant i offentligheten jut nu när folket snart ska folkomrösta? ”En fräckhet utan like” att försöka styra utfallet av en folkomröstning från ett annat land med hot om sanktioner. Det är som om Ryssarna skulle lägga sig i valet av vem som ska nomineras till USA:s President genom hotelser.

  För det första är det givetvis ett rent beställningsverk av den Brittiska ”eliten” bolagen och kapitalägarna dvs ett propagandanummer för Unionens bevarande. ”Qui Bono?”

  Man köper skräckpropaganda av USA direkt från Washington via Obama. Allt är en genomskinlig bluff. USA skulle självfallet aldrig straffa sin mest allierade och trognaste knähund sedan andra väldskriget, genom att sätta Britterna på pottkanten och låta dem dra det kortaste strået i höstacken.

  En annan orsak är att både USA och de Brittiska bolagen vill ha handelsfrihet utan import-tullar och restriktioner. De fria marnadskrafterna ska råda fullt ut, även så i hela Unionen.
  USA och bolagen har inget intresse av fria obundna nationer som önskar bedriva en egen politik på sina egna villkor och vill inte veta av motsträviga nationer som värnar folkrätt, hälsa och miljö. Sådant är underordnat kapitalet och bolagens intressen av vinstmaximering och rovdrift.

  Ytterligare en skäl till hotelser av det slaget skulle kunna vara att USA kanske håller på att tappa sin dominans av väldsekonomin och dollarn som väldsvaluta och därför ser EU som en räddningsplanka, eftersom det blivit alltmer uppenbart för folk, att USA genom infiltration av redaktioner tagit över nyhetsförmedlingar, tankesmedjor och där placerat sina spinndoktorer som redan nu kontollerar mycket av EU:s utrikes- och säkerhetspolitik, samt agenda gentemot omvärlden.

  Det verkar logiskt att USA vill ha ett ett samlat EU med en enda valuta för att trygga sin ekonomiska situation samt för att göra EU till en militär buffertson där man kan utöva och utöka sin militära krigsmaskin genom allt tätare Natosamarbete och därigenom tvinga på andra länder lasten att bära USA:s militärutgifter åt de neokonservativa Amerikanska etablisemanget.
  Frågan är när EU ska ta på sig rollen att starta ett nytt väldskrig åt USA, så man slipper ha det på hemmaplan?

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s