Politisk satir eller olaga hot? – Maria Persson-Lövgren – Vladimir Putin kallas gris och mordhotas?

Via Anders Romelsjö läser jag att Vladimir Putin kallas för gris och mordhotas.

Hörde nu på morgonen något av det grövsta, som förekommit i vår Public Service. Det kunde ha varit Goebbels eller stått i ”Mein Kampf”. Med en helt osannolik paranoid skadeglädje rapporterade Maria Persson-Lövgren i programmet P1-morgon kl 8.51 (2.51 in i programmet) med början kl 8.53 om en gris, som kallades ”Putin”, därför att ingen skulle bli ledsen, när han slaktades.

Det ska inte kallas ”Public Service”! För detta har varken något ”publikt” nyhetsvärde eller ska betraktas som någon ”service” ens om man skulle åberopa politisk satir eller komedi. Att Maria Persson-Lövgren får sparken vore rimligt. Sådant skit ska väl ingen behöva betala varken skatt eller avgifter för?

Skulle jag ex. säga att Obama, och den Norska Nobelkommittén är likt apor som håller på med apkonster och agerar nickedocka för värdlens mest kriminella företag som någonsin existerat på planeten är det möjligen politisk satir av en viss höjd, kanske tragikomiskt, speciellt om jag levererar en bild på politisk satir i bildform om den dåliga norgehistorien som kallas Nobels fredspris, men det är absolut inget mordhot.

Men skulle jag, utan att anknyta till en politisk handling, kalla någon för gris eller apa och sedan nämna att grisen eller apan ska slaktas är det allt annat än komedi. Det är ett simpelt olagligt mordhot, anser jag. Så gör man inte om man har alla hästarna i båset och det vore definitivt vettigt att det anmäls.

Till Vladimir Putin ber jag om ursäkt å Sveriges vägnar och hoppas att han lever länge. Maria Persson-Lövgren är inte representativ för Sveriges folk. Om Sveriges Radios ledning inte själva kommer på att be om ursäkt och åtminstone avskeda de som är ansvariga hoppas jag själv att jag kan återupprätta landets heder i framtiden och ha bättre samarbete med ex. Vladimir Putin eller andra intelligenta ledare i världen.

Fredliga intelligenta ledare som åtminstone försöker hålla sig till fredsavtal och FN-regler i den mån det är möjligt ska ha all heder för detta, kanske t.o.m. Nobels Fredspris.

MVH
Matin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s