Debatt om Bankers funktion – Göran Greider besvaras av Ann-Marie Svensson på JAK Medlemsbank

Göran Greider skriver i ett inlägg i Dalademokraten att han vill socialisera bankerna. Som vanligt är det tyvärr hatet och negativiteten som styr Greider. På slutet ser man dock en litet konstruktivt förslag på lösning:

”En gradvis socialisering av banksektorn är på sikt nödvändig.”

Ann-Marie Svensson på JAK Medlemsbank reagerar på detta och menar att:

”Det finns en medlemsbank vars rörelse startade för 50 år sedan av några entusiaster som ett alternativ till utopin om expotentiell kapitaltillväxt. Idag är det en fungerande bank som ägs av 38 000 medlemmar.”

JAK Medlemsbank har positivt och konstruktivt löst en del av problemet. Men tyvärr, hur positivt och konstruktivt det än är så är det inte den fullständiga lösningen. Den fullständiga lösningen står Vetenskapliga partiet för. Det är en kombination av flera olika lösningar. Vi ska inte låta rött och grönt eller ens blått tänkande stå i strid med vad som är vettigt, eller gräva ner oss i olika skyttegravar, men istället se realiteterna!

1. För det första måste Sverige ut ur EU. Varken grön eller röd politik är möjlig inom EUs frihandel, ej heller är det möjligt för en företagare i Sverige att konkurrera inom EUs frihandel med en rödgrön högskattepolitik gentemot EUs miljövidriga länder och företag. Märk väl att Miljöpartiet tagit bort sitt utträdeskrav och därför är en del av problemet. Verkligt ”röd” och verkligt ”grön” politik måste således bli nationell och därmed mer kommunalt lokal såsom den var på Olof Palmes tid före kuppen Novemberrevolutionen utförd av ekonomiska lönnmördare.

2. Minst 50% av medborgarna måste förstå betydelsen av ordet ekonomi:

Ekonomi (från gr. oikos, ”hus” och nomos, ”lag”) är läran om hushållande med resurser i ett tillstånd av knapphet. Med knapphet menas att tillgängliga resurser är begränsade i förhållande till totala önskemål och behov. Vi måste lära oss att hushålla med de resurser, de tillgångar som finns. Eftersom vi lever på ett begränsat klot finns det också begränsat med naturresurser.

…samt även förstå att kombinera detta med grundläggande vetenskaplig och matematisk kunskap om behovet av balans på vår egen planet. Denna vetenskapliga och ekonomiska kunskap står i strid med sekteristiska uppfattningar om evig mänsklig/ekonomisk tillväxt. HELA ekvationen måste balanseras, alltså inte enbart 38.000 av 9 miljoner människor måste balanseras. Märk väl att på denna punkten utgör inte heller Miljöpartiet lösningen på problemet. Inget annat parti än Vetenskapliga partiet har någon human fredlig lösning på problemet.

3. Man kan skapa ett system i human fredlig balans politiskt, men i ett sådant system måste vissa avarter bekämpas för att toleransen ska kunna bevaras. Våldsam sekteristisk religion måste begå apostasi, utvandra eller låsas in på mentalsjukhus. Barnavel in-absurdum måste åtgärdas genom strikt familjeplanering såsom den skett i Kina. Läran om absurd tillväxt-ekonomism måste förbjudas på våra universitet. Migration som kan kullkasta balansen i vårt land, samt överkonsumtion måste bekämpas politiskt. Gör man inte det kommer man oomkullrunkeligen medverka till defactorasism, rasism, korruption, folkmord, tortyr, ekologisk apokalyps, artutrotning och i slutändan även den kannibalism som arkeologer funnit. Detta är inte en fantasi, men ett vetenskapligt bevisat faktum.

4. Inom de ramar som ekologi och människovärdighet kräver för långsiktig överlevnad kan kapitalets frihet verka. Vi kan ha privata banker med ränta såsom Ekobanken eller utan ränta såsom JAK Medlemsbank och vi kan ha statliga banker i en harmonisk balans som folket själva bestämmer. Lyckas vi åstadkomma denna harmoni i ett system där bankernas och politikerna förstår sin uppgift kommer vi stå som en god rollmodell för hela världen. Det är detta jag hoppas att vi kan.

Hoppas du som jag på balans med naturen och att barnen i dag och i framtiden i hela världen ska vara lyckliga? Då vet du nu vad du måste göra! Jag finner det sannolikt att i alla fall 80% av befolkningen medelst utbildning kommer ha den intelligens som krävs för att göra om och göra rätt. Vetenskapligheten är nämigen relativt utbredd i Sverige. Utbilda vänner, familj och barn! Stödj rätt ledare och rätt lösning passivt eller aktivt beroende på energi! Så här röstar du rätt i valet!

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

2 reaktioner till “Debatt om Bankers funktion – Göran Greider besvaras av Ann-Marie Svensson på JAK Medlemsbank

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s