Paul Craig Roberts – Washington lanserar sin attack mot BRICS

Originalet på engelska: Washington Launches Its Attack Against BRICS — Paul Craig Roberts

Jag fann en altför slarvig översättning till svenska på Newsvoice av samma artikel och har valt att förbättrat den dels för att själv förstå den bättre, men även för er som följer min blogg och även för Newsvoice läsare.

Paul Craig Roberts är en välrenommerad amerikansk journalist och politisk ekonomisk rådgivare med många utmärkelser.

Trevlig läsning!


Washington lanserar sin attack mot BRICS – Paul Craig Roberts

Efter att ha avsatt Argentinas reformvänliga president Cristina Fernandez de Kirchner, försöker Washington nu göra detsamma med Brasiliens reformvänliga president Dilma Rouseff.

Washington använde en federal domare som beordrade Argentina att offra sitt skuldsaneringsprogram för att kunna betala USA:s gamfonder det fulla värdet för värdelösa argentinska obligationer som gamfonderna hade köpt för några få penny av en dollar. http://www.theguardian.com/world/2014/jun/27/us-vulture-funds-argentina-bankruptcy

Dessa gamfonder kallades ”fordringsägare” som hade gett ”lån” utan att ta hänsyn till det faktum att de inte var fordringsägare och inte hade lånat ut något. De var opportunister på jakt efter lättförtjänta pengar och användes av Washington för att bli av med en reformvänlig regering.

President Cristina Kirchner motsatte sig, alltså, måste hon avgå. Washington kokade ihop en historia om att Kirchner hade dolt en påstådd Iransk bombning i Buenos Aires 1994. Denna omöjliga fantasi, i vilken det inte finns bevis för iransk inblandning, matades till en av Washingtons agenter på åklagarens kontor, och en dubiös händelse för 22 år sedan användes för att få bort Kirchner som var ett hinder för amerikansk plundring av Argentina.

I Brasilien har Washington använt korruptionsinsinuationer för att driva president Rouseff till riksrätt av riksdagen. Bevis behövs inte, bara anklagelser. Det är ingen skillnad på ”iranska kärnvapen”, Saddam Husseins ”massförstörelsevapen”, Assads användning av ”kemiska vapen” eller i Rousseffs fall blott insinuationer.

Generalsekreteraren i Organization of American States, Luis Almagro, noterar att Rouseff “inte har anklagats för någonting”. Den amerikastödda eliten använder helt enkelt denna riksrätt för att få bort en president som de inte kan besegra i riksdagsomröstning.

I korthet, är detta Washingtons spel mot BRICS. Washington gör ett drag för att politiskt tillsätta ett högerparti som Washington kontrollerar för att kunna avsluta Brasiliens växande relationer till Kina och Ryssland.

Den stora ironin är att riksrättsakten leddes av den korrupte riksdagstalesmannen Eduardo Cunha, som nyligen upptäcktes ha gömt miljontals dollar i hemliga schweiziska bankkonton (kanske hans utbetalningar från Washington) och som ljög under ed när han förnekade att han har utländska bankkonton. Du kan läsa smutsiga historien här: http://www.globalresearch.ca/us-complicity-after-vote-to-remove-brazils-president-key-opposition-figure-holds-meetings-in-washington/5521059

Kirchners och Rousseffs “brott” är deras ansträngningar att få regeringarna i Argentina och Brasilien att representera sitt folk hellre än eliten och Wall Street. I Washington är detta allvarliga brott eftersom Washington använder eliten för att kontrollera latinamerikanska länder.

Närhelst latinamerikanerna väljer en regering som representerar dem, avsätter Washington regeringen eller mördar presidenten. Washington är nära att återlämna kontrollen av Venezuela till Spansk elit allierad med Washington. http://sjlendman.blogspot.com/2016/04/new-coup-plot-hatched-in-venezuela.html

Presidenterna i Equador och Bolivia är också måltavlor. En anledning att Washington inte vill låta sin brittiska knähund hedra den asyl som Equador beviljat till Julian Asange är att Washington förväntar sig att ha sin egen agent tillbaka som president i Equador, då Assanges asyl kommer upphävas.

Washington har alltid blockerat reformer i Latinamerika. Dess folk kommer att förbli amerikanska slavar tills de väljer regeringar med så stor majoritet att regeringarna kan skicka den förrädiska eliten i exil, stänga USA:s ambassader, och förvisa alla av förenta staternas korporationer. Varje latinamerikanskt land som har en amerikansk närvaro har ingen framtid annat än som slavar.


Mer intressant:
http://jinge.se/allmant/brasiliens-president-avsattes-i-wall-streets-cias-intresse.htm

2 reaktioner till “Paul Craig Roberts – Washington lanserar sin attack mot BRICS

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s