Gestapometoder – Friheten för journalisten att uttrycka sig har lamslagits av kapitalisternas frihet att sätta agendan

I slutet av Augusti förra året tog DN och dess systertidning Expressen till gestapometoder mot en f.d. kvinnlig pensionerad medarbetare för att försöka skrämma henne till tystnad. Men kvinnan kom med glada nyheter. Kvinnan, en tidigare journalist på DN, menade att alternativ media är på väg att ta över. Gestapometoderna som påminner oss om Olof Palme som talade om massmedias vilseledning och om trackasserierna mot visselblåsaren och journalisten Julian Assange fungerade inte. Tvärtom. De har skapat ett enormt uppvaknande.

Min tolkning av den f.d. DN-journalistens text är att etablerade journalister hittllis styrts av den agenda som ägare och ledning stakat ut, både med hur de agerar respektlöst mot äldre individer (och f.d. anställda uppenbarligen), men också genom vad de säger och med vad de skriver. Om journalisterna inte följde den omoraliska gestapo-agendan riskerade de att sägas upp eller eventuellt hamna i en frysbox.

Men det är uppenbart att journalisternas underkastelse inför sina herrar inte hjälpt. Journalisterna har ändå förlorat jobben. Det aplika klängandet i main-stream-medias svans har inte lönat sig särsklit väl. Min tolkning är att samma tokliberalism som kvinnan via DN varit med och skapat nu alltså slår tillbaka mot både henne själv och mot de journalister som hamnat i diverse frysboxar, samt även mot de som sagts upp i den tokliberala hårdnande konkurrensen och det påföljande racet mot välfärdsbottnen.

Frihandeln och extremkapitalismen som DN, Expressen och Aftonbladet ivrat för i kör har nämligen skapat sämre arbetsvillkor och högre arbetslöshet i samhället. Tokliberalismen är exakt det som nu drabbat yttrandefriheten och alla de andra friheter som tokliberalerna ansåg sig vilja vakta. Friheten för journalisterna att uttrycka sig har lamslagits av kapitalistens frihet att sätta agendan. Frilansande journalism, likt den Dan Josefsson demonstrerar i sin attack mot ex. Aftonbladets förlorade heder, blir alltmer logisk för varje journalist.

Gestapometoderna har således kunnat genomföras eftersom journalisterna själva varit rädda att förlora brödfödan om de inte lyder order, men ändå har de förlorat, likt de tyska soldater som lydde order och slutade vid Stalingrad.

Vad alla som känner till Nürnbergprosessen vet är att denna ursäkt, ”Jag lydde bara order”, sannolikt inte kommer hålla i en direktdemokratisk folkdomstol när demokratin och yttrandefriheten vinns tillbaka. Den som känner till franska revolutionen vet också vad som kan komma att hända med de previligierade journalister som varit lojala med den avsatta diktaturen. Huvuden kommer kanske rulla (kanske likt bowlingklot).

Men kanske det alls inte behöver gå så långt. Vem vet? Människorna själva överger kanske mainstream-media i allt större utsträckning ändå. En fredlig demokratisk revolution. I en modern tidsålder har folk blivit allt mer medvetna om vikten av nationell demokratisk socialism.

I USA går ex. den nationelle protektionistiske Trump framåt, likväl som den av mainstream-media mörkade protektionisten och socialisten Bernie Sanders. I Sverige blåser det både nationella, demokratiska och socialistiska vindar, vindar som kan samverka effektivt och balanserat mot frihandeln som är deras gemensamma antagonist. Framtiden borde vara ljus för ett parti som sätter sig på detta tåg.

Enligt en opinionsundersökning tror hela 43 % inte på att main-stream-media ger en rättvisande bild av samhället. Siffran är katastrofal för main-stream-media om man betänker orsaken till att människor läser media, nämligen att få rättvisande bild av samhället som kan hjälpa dem i att överleva i den verklighet som de konfronteras med.

Hade folk enbart varit ute efter underhållning hade de inte sökt sig till just denna media, men till serietidningar, damtidningar eller dylikt. Siffrorna i förra länken bekräftas dessutom av hur människor delar med sig av länkar på nätet.

Det verkar vara speciellt inom tabubelagda områden som tilliten till massmedia är allra sämst. Även insikten om alternativa bloggare och alternativ medias existens, lockar sannolikt till återbesök och då upptäcker individerna dessutom att det pågår en medveten mörkning av sanningen som ex. i fallet om Ukraina. Individerna blir då fullt medvetna om att det finns hemlig information som undanhållits medvetet från dem.

Vad är orsaken? I avregleringar och utförsäljningar i namnet av nyliberal och tokliberal frihandel har tidningarnas ägarförhållanden förändrats och med dem även de politiker som tillåts medverka av main-stream-media utan att bli utsatta för tokliberalernas drev. Folk har nu blivit alltmer medvetna om nackdelarna med detta, men i det ökade mentala medvetandet ligger också lösningen på problemet:

abraham_lincoln_80x80

”Demokrati är [den mentala] styrningen av folket, av folket [självt], för folket.”
/ Abraham Lincoln

”Democracy is the government of the people, by the people, for the people.”
/ Abraham Lincoln Källa: Citat om demokrati

När folket således blir fullt medvetet om att alternativ massmedia numera är den ENDA chansen för dem att möjligtvis kunna få tag på objektivare rapportering, samt att verktygen för att få tag på matnyttig information faktiskt redan vilar i alla svenska medborgares händer genom smartphones, surfplattor och laptops, då är det min egen förhoppning att det kommer vända och att demokratin då kommer tillbaka igen i Sverige.

Jag vet inte ens om det finns någon annan väg än att alternativ media gör mål efter mål på ett krympande föråldrat main-stream-Gestapo som blivit skrajset för både motspelare och boll. Men var klara över att det sannolikt kommer ske under kraftiga protester från deras chefredaktörer, ägare och köpta politiker:

meg_greenfield_80x80

”Alla är för demokrati i princip. Det är bara i praktiken som saken orsakar kraftiga protester.”
/ Meg Greenfield

”Everybody’s for democracy in principle. It’s only in practice that the thing gives rise to stiff objections.”
/ Meg Greenfield Källa: Citat om demokrati

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

Mer intressant:
Svensk Alternativ Media Feed – Ett ställe väl värt ett besök när du anser att main-stream mörkar eller hjärnförsmutsar
Avpixlat – Lyckad fest skrev tidningen även om unga tjejer trakasserades
Presstituerad Massmedia – Vem äger den ”oberoende” gatistidningen Metro?
Anders Romelsjö – Olof Palme och Julian Assange. Samma hatkampanjer i media

4 reaktioner till “Gestapometoder – Friheten för journalisten att uttrycka sig har lamslagits av kapitalisternas frihet att sätta agendan

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s