Det framgår inte om Sverigedemokraterna är för alliansfrihet och neutralitet

Tidigare har jag påpekat att Sverigedemokraterna var ett Nato-vurmande parti. Detta kanske har börjat förändras? Kanske efter att värdlandavvtalet drevs igenom i riksdagen? Kanske genom att medlemmarna i partiet diskuterat fakta i saken och ändrat politiken? Detta kan kanske vara verkligen glada nyheter? …eller hur är det egentligen?

Kan det vara en populistisk formulering av ledarskapet för att inte splittra bombhögern och välfärdsälskarna inom Sverigedemokraterna?

SD vill även återinföra värnplikten, vilket skapar ett starkt folkligt totalförsvar. Det kanske är så att den Bombhöger som nedmonterade Sveriges totalförsvar för att sälja ut Sverige till EU och Nato nu helt har tappat greppet om Sverigedemokraterna?

Sverigedemokraternas sida om politik finner man inte ens ordet Nato längre. Man finner visserligen inte alliansfrihet och neutralitet heller… I fall Sverigedemokraterna vill avsluta värdlandavtalet med Nato eller inte framgår alltså inte, det är märkligt, men det kanske framgår i framtiden?

 • Försvaret

  Sverigedemokraterna ser med stor oro på den långa rad av nedskärningar som drabbat det svenska försvaret. Tyngdpunkten i det svenska försvaret måste ligga i att ha en god beredskap för försvarsinsatser i Sverige och i vårt närområde. Sveriges försvarspolitik måste vara långsiktig då omvärldsförhållanden snabbt kan ändras. Sverigedemokraterna aviserar kraftiga satsningar på försvarsmakten, med huvudmålsättningen att Sverige senast år 2025 ska ha 6 mekaniserade brigader att tillgå på kort tid. Vi vill också att den allmänna värnplikten ska återinföras för att trygga försvarsmaktens personalförsörjning. Fram till den tid Sverige återfår ett verkligt existensförsvar anser vi också att en paus från medverkande i internationella insatser är nödvändig.

 • Värnplikt

  Sverigedemokraterna vill se ett återinförande av värnplikten. Värnplikten bidrar till att stärka landets totala försvarsvilja och försvarskapacitet och har därtill en positiv inverkan på den personliga utvecklingen och den sociala gemenskapen.

Vetenskapliga partiet är för exakt samma sak, men att vi dessutom ska vara alliansfria och neutrala, d.v.s. varken vara i allians med Nato eller Ryssland. Dessutom vill vi att totalförsvaret ska vara så pass modernt och starkt att det kan stå emot kränkningar och invasoner mot demokratin av modern natur, såsom Hitlers invasion av Ryssland, kuppen mot den Ukrainska demokratin eller invasionen av Syriens demokrati av USA/Nato i maskopi med IS, Turkiet och Saudiarabien.

MVH
Matin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

2 reaktioner till “Det framgår inte om Sverigedemokraterna är för alliansfrihet och neutralitet

 1. Numera framgår det tydligt att SD är för Nato-samverkan, inte alliansfrihet eller neutralitet.

  ”Sverigedemokraterna menar att det är statens kärnuppgift att värna vår frihet och att hävda vår territoriella integritet och vi anslår därför kraftigt ökade medel till Försvarsmakten med målsättningen att nå en nivå av 2,5 % av BNP. Sveriges försvarspolitik ska fokusera på försvaret av Sverige. Genom att stärka vårt eget försvar, genom att fullt ut verka för ett nordiskt försvarssamarbete och genom partnerskapet för fred med NATO tar Sverige sitt säkerhetspolitiska ansvar.

  När Sverige återfått ett existensförsvar är det rimligt att Sverige åter bidrar med militärt bistånd i fredsskapande och fredsbevarande insatser med FN-mandat bakom. Det är en balanserad inställning långt från både isolationism och förlorad självständighet.”

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s