Strax börjar förmodligen freden i Syrien

Via Anders Romelsjö läser jag att den falerade statskuppen i Turkiet med stor sannolikhet utförts på order av Fethullah Gülen, en man som sannolikt är landsförrädare och CIA-agent och kontrollerar en religiös rörelse som kallas för Gülen movement, förmodligen även involverad i Operation Gladio.

Kuppen  mot Turkiets folkvalda president, Recep Tayyip Erdoğan, inleddes just då han valt att samtala med Rysslands president Vladimir Putin. Eftersom kuppen helt misslyckats är det stor sannolikhet att USAs inflytande på Turkiet kommer minska, samt att därmed stödet till IS och andra terror-styrkor, vilka olagligen invaderar Syrien, kommer få det betydligt svårare att korsa gränsen till Turkiet.

Det militärindustriella komplexets dansande skenheliga apor som gör allt för att skapa krig är nog inte lika glada nu som när de apade sig med Nobels fredspris?

Bild på politisk satir av Nobels fredspris – Två apor med flaggor i ärslet på en jordglob med ett Nato-märkt Nobelpris med bomber i

Detta innebär att statsterroristernas och terroristernas dagar i Syrien sannolikt är räknade och att freden i Syrien med stor sannolikhet strax kan börja. Detta är glada nyheter även för Sveriges kommuner och för statsskulden. Alldeles strax kan vi hjälpa många Syriska migranter att återvända och bygga upp sitt land igen. Utvandringen tillbaka över Medelhavet kan strax börja.

Jag anser att vi ska ta Mustafa Kemal Atatürk i beaktning med tanke på vad som skett. För detta är inte enbart ett girighetsproblem från apor på dekadansen. Nej. Det är ett problem som går djupare än så. Det handlar om våra inre djupaste värden.

mustafa-kemal-atatürk-80x80
Jag har ingen religion, och ibland jag önskar att alla religioner låg på havsbotten. En svag ledare, han behöver religionen för att upprätthålla sin regering; det är som om han skulle vilja fånga sitt folk i en fälla. Mitt folk kommer att lära sig demokratins principer, sanningens diktat och vetenskapens läror. Vidskeplighet måste bort. Låt dem dyrka som de vill; varje människa kan följa sitt eget samvete, förutsatt att det inte stör mentalt friskt resonerande eller ställer honom mot hans medmänniskors frihet.
/Mustafa Kemal Atatürk (Källa: Citat om Vetenskap & Demokrati)

Återigen har girigheten och religionen ställt sig emot mentalt friskt resonerande och mot människors frihet i Turkiet och i Syrien. Först mot yttrandefriheten och nu mot demokratin. Kan vi verkligen låta de religiösa dyrka demiurgen som de vill? Är toleransen mot vidskepelsen möjlig när vidskepelsen står i strid med toleransen, yttrandefriheten och demokratin självt?

För att accellerera vetenskaplig utveckling måste då inte vidskepelsen nedväxa konstant tills den når en nivå av noll och sedan stanna på noll? Är inte mental instutition eller utvisning en rimlig lösning i en demokrati med yttrandefrihet i det fall då en individ i vidskepelsens namn inte respekterar dessa principer?

”Vi är alla ateister angående de flesta av de gudar som samhällen någonsin har trott på. Några av oss går bara en gud ytterligare.”
/ Richard Dawkins

”We are all atheists about most of the gods that societies have ever believed in. Some of us just go one god further.”
/Richard Dawkins

Så enkelt det är egentligen. Tack på förhand till upplyst fred som gynnar alla människor långsiktigt.

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

2 reaktioner till “Strax börjar förmodligen freden i Syrien

  1. Förmodligen hade jag fel om fred. Erdogan tycks vara på de extremreligiösas sida och då är inte fred att räkna med. Gülen har sagt att han tror på vetenskap, dialog mellan religionernas skriftlärda och ett demokratiskt flerpartisystem. Gülen är således ett mellanting mellan Erdogan och Kemalisterna. Gülen är kanske det nödvändiga steget mot kemalistisk vetenskaplighet så som det ser ut i dagsläget.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s