Vladimir Putin är bekymrad över den nya kapprustningen men det finns hopp

Vladimir Putin uttrycker sin oro på St Petersburgs Internationella Ekonomiska Forum för den nya Nato-kapprustningen med försvarsrobotar. Jag antar att han speciellt avser den amerikanska försäljningen av försvarsrobotar som liknar det svenska Robotsystem 97. Putin berättar att Ryssland som ett svar på denna försvarskapprustning måste rusta för att kunna skapa en trygg värld.

Putin menar att han och det ryska försvaret känner sig nödgat att skapa den terrorbalans som avskräcker brottslingarna i USA från att trycka på knappen och invadera Ryssland, ungefär så som USA och Nato invaderat och störtat ca 30 länders ledningar, demokratiska och icke-demokratiska, med eller utan FN-mandat, i strid med FNs regler, med blandat resultat sedan 1945.

Den senaste USA-stödda statskuppen mot demokratin i Ukraina, ett land som är mer ryskt än något annat Europeiskt land, är naturligtvis fulkomligt makabert. Balanserat nog i detta läge valde Putin att enbart stödja östra Ukrainas demokratiska val att ansluta sig till Ryssland, vilket förmodligen räddade oss alla från fullt kärnvapenkrig i Europa.

Ändå tog oss då, året 2015, den med fredspris satiriskt bestyckade Barak Obama, ni vet Hillarys Clintons neocon-kompis, till klockslaget ”tre minuter till midnatt” på Domedagsklockan. Denna klocka är en symbolisk klocka som sedan 1947 uppdateras av styrelsen för Bulletin of the Atomic Scientists vid University of Chicago. Klockslaget beror på exakt det som Vladimir Putin tar upp. Det beror på fortsatt brist på åtgärder för att hantera kärnvapenarsenaler, samt försämrade relationer mellan Ryssland och USA under krisen i Ukraina.

Nu spekulerar jag, men med tanke på Rysslands långa gränser och det faktum att Natos potentiella aggression sakta men säkert krypit sig närmare Ryssland och att det skulle kosta enorma summor pengar att bestycka Rysslands långa gräns med ett liknande avancerat luftvärn så måste man förstå att Ryssland och Putin känner sig nödgade att agera på annat vis än vad Tyskland gjorde med sin långa och dåligt fungerande Atlantvall som bröts igenom på dagen D.

Putin uttrycker sin frustration över att kapprustningen nu sker. Orsaken är enkel att förstå. Girigbukarna på Wall Street vill fortsätta sälja dyra vapen till Europa. Det är förmodligen därför Wall Street vill ha drottningen av kaos som ny amerikansk president i Washington.

Varför detta nu stöttas av den demokratiska socialisten Bernie Sanders som har mer stöd hos det amerikanska folket än Hillary Clinton är verkligen ett mycket märkligt fenomen, men kanske han ändrar sig innan valet? Han har utsatts för många svek från neocon-demokraterna hittills. För världens väl borde han verkligen ställa upp under eget flagg för annars blir endast Doktor Jill Stein ett rimligt alternativ för hela USA.

Att välja republikanen Donald Trump som alternativ för världsfred är enligt min egen mening, som att spela rysk roulette. Om Hillary är som att ha tre patroner i revolvertrumman så är Donald Trump ändå om att ha två patroner i revolvertrumman… eller ska vi hellre säga kärnvapentrumman? Det demokratiska vakuumet i USA diskuteras på DemocracyNow.

Exakt hur Putin och Ryssland valt att trygga sig och världen genom balans är oklart men förmodligen satsar de på fler stidsspetsar och fler ubåtar som kan bära dem eftersom detta ökar chanserna till avskräckande vedergällning mot USA.

Men personligen anser jag endast att detta är ett ekonomiskt bekymmer för alla världens folk. Jag tror inte att kärnvapenkriget någonsin kommer utbryta så vida man inte importerar muslimer med jihadistiska fantasier till Europa istället för att skicka dem på kryssningsfartyg tillbaka dit de hör hemma. Samtidigt tror jag att muslimer i allmänhet kommer ha vett nog att sluta kalla sig ”muslimer” eller åtminstone sluta att pressa sina barn att kalla sig för ”muslimer” ex. i takt med ökad utbildning om vad islam egentligen är från somaliesvenskan Mona Walter.

Upprustningen i världen är naturligtvis meningslös förutom för Wall Street som kortsiktigt profiterar på den. Skillnaden mellan total förintelse och total förintelse är nämligen inte nämnvärt stor. Men våra resurser kunde kanske ha använts på ett bättre sätt? Men, vem vet, kanske kan vi få en vettig användning för kärnvapnen i framtiden? Kanske kan de skjutas upp i rymden och utgöra bränsle i ett gigantiskt rymdskepp som kan rädda kvarvarande arter i fall något skulle hända med vår egen planet?

Så det finns hopp om att vår egen art är intelligent nog att välja in rätt politiker i ledande positioner och det är ändå en glad nyhet.

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s