Redan den 8 augusti 2016 hade vi använt så mycket från naturen som vår planet kan förnya under hela året

Redan den 8 augusti 2016 hade vi använt så mycket från naturen som vår planet kan förnya under hela året, enligt Overshootday.Org. Vi använder mer av jordens resurser än naturen kan regenerera. Det är absolut inte ”hushållande med resurser i ett tillstånd av knapphet”. Förödelsen sker genom överfiske , skogsskövling och vi avger mer koldioxid i atmosfären än våra skogar kan binda.

Det är en intressant uppgift, MEN det som Overshootday.Org glömmer gå in på är populationens betydelse, vilket Population Matters gör. Samtidigt väljer Overshootday.Org att, utan vetenskapliga bevis, utan historiska temperaturdiagram, ange den globala uppvärmningen som ett problem, när inga bevis finns för att det är ett problem. Högre temperatur kan i själva verket vara en tillgång, beroende på vilken temperatur som vi kan anse vara den ideala för planeten.

Det stora problemet är och förblir Påsköns problem, inte koldioxidhalten förutom vad gäller surheten i haven. Problemet är heller inte temperaturen om man ser på historiken, förutom vad gäller naturliga lokala variationer som givetvis kan bli problematiska.

Den höga koldioxidhalten och temperaturökningen har i själva verket lett till en betydligt grönare planet.

3 reaktioner på ”Redan den 8 augusti 2016 hade vi använt så mycket från naturen som vår planet kan förnya under hela året

 1. Om vi ”bara” slutar se Jordklotet som människornas planet och erkänner den som en ”organism” med rättigheter att få leva sitt liv. Då kan vi tänka om matproduktion och fundera i mera slutna och självförsörjande system.

  Tydligen använder Nord Korea människors ”restprodukter” som gödningsmedel. En uppdatering av det kanake?

  Gilla

 2. Om vi ska använda människors ”restprodukter” som gödningsmedel bör vi allvarligt fundera på vad vi medicinerar folk med, vad vi stoppar i munnen i övrigt, men även vad vi häller i vårt avlopp. Frågan är om just människoapan i dagsläget är rätt djur att försöka utvinna ekologiskt gödsel från…

  Liked by 1 person

 3. Exakt. Vi bör fundera på vad vi lämnar tillbaka till naturen.
  Jag anaer att vi borde eftersträva en balans mellan vad vi ger och tar.
  Allt annat liv lämnar tillbaka allt till naturen, även sina döda kroppar.

  Liked by 1 person

Skaffa ett gratis Wordpress-konto och kommentera här!

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s