En slöja av taggtråd döljer ljuset – Kritik av Amnestys trovärdighet från Anders Romelsjö

Jag har aldrig sett någon kritik av Amnesty förrut. Deras kampanjer verkar vara så väldigt behjärtansvärda när de samlar in pengar på stadens gator med sina rasslande tiggarbössor. De har ett oförsmutsat rykte i fulmedia dessutom. Logotypen visar ett ljus fängslat bakom den onda taggtråden, men så här skriver Anders Romelsjö i sin ifrågasättande artikel som heter ”Tillförlitlig Amnesty-rapport om Syriens fängelser?”:

Jag erinrar om Amnesty International och andra ”human rights”-grupper spred falska uppgifter om förhållandena i Libyen. Det banade väg för en ”No Fly Zone” som NATO direkt omvandlade till ett mandat för ”regimskifte”. Följden blev katastrofal Libyen, som innan var Afrikas rikaste land.”

Romelsjö har även belyst Åtta problem med Amnestys rapport om Syrien:

Redan 1990 begick Amnesty International ett gravt missgrepp i mediakampanjen som banade väg för ”första Gulfkriget”. Medan USA annonserade militärt ingripande som allmänheten kraftigt motsatte sig fick uppgifter om hur irakiska trupper härjade på kuwaitiska sjukhus stort genomslag. Hur irakierna tömde inkubatorer och lämnade spädbarn att dö på golvet. I en dramatisk vittnesbörd inför kongressen skildrade en snyftande kuwaitisk tonårsflicka om hur hon som volontär på ett sjukhus själv upplevt det. Kongressen var i tårar, det hela gavs stor publicitet och hade en betydande effekt på opinionen. Men det hela var teater, ett påhitt av en PR-byrå (Knowton och Hill) i Washington; flickan var den kuwaitiske ambassadörens dotter i USA. Fallet borde ha granskats och utretts men historien bekräftades som äkta av Amnesty International.

Romelsjö räknar upp åtta punkter med kritik mot Amnesty som beskrivs noggrannare i den artikeln. Sammanfattningsvis:

1. Amnesty ignorerar extern inblandning i Syrien.
2. Amnesty godkänner kränkning av internationell sedvanerätt.
3. Amnesty-rapporten bygger på partiska och betalade vittnen.
4. Amnesty bygger på tvivelaktiga uppgifter från partisk källa.
5. Amnesty ignorerar viktig bakgrundsinformation.
6. Amnesty ignorerar viktig aktuell information.
7. Amnesty ger eko åt overifierade och sannolikt falska påståenden.
8. Amnesty vägrar erkänna det som håller konflikten igång.

Vad kan det bero på?

Men ansedda Amnesty då? Som förklarar sig vara oberoende – men som tar emot medel både från regeringar och organisationer. En av dessa organisationer är Open Society som leds av miljardären Soros som dömts för ekonomisk brottslighet.

Men ska man verkligen vara så skeptisk till Amnestys ledning?

… Amnesty litade på grupper som fick medel från eller var stationerade i USA, Turkiet eller andra länder som var engagerade i att störta Assad. Amnesty har inte heller intervjuat några av de miljontals människor som flytt till regeringskontrollerade områden.

Intressant. Ville verkligen inte Amnesty veta eller förmedla den andra sidans klagomål? Varför inte då? Ingår inte det i dealen med Soros? Kan det vara så att logotypen istället symboliserar att Amnesty inte alls är för fred, men driver på och rättfärdigar krig, och att du inte ska få se ljuset av sanningen eftersom den ska låsas in bakom en slöja av taggtråd?

Om Amnesty arbetade åt världens mest kriminella företag som någonsin existerat på planeten så borde de i alla fall ha det CIA-kontrollerade Facebook! Jodå. Facebook länkar de lydigt till till på sin hemsida.

4 reaktioner till “En slöja av taggtråd döljer ljuset – Kritik av Amnestys trovärdighet från Anders Romelsjö

  1. Jag tycker att du har massor med intressanta inlägg och jag delar dem ofta på min Facebooksida. Mitt problem är att jag har jättesvårt att läsa svag vit text på svart botten. Så jag läser aldrig på blogg-sidan utan bara de mail jag får från dig.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s