Den vackra och engagerade filmskaparen Julia Bacha talar om icke-våld på TED.

Den vackra och engagerade filmskaparen Julia Bacha talar om icke-våld på TED. (Transcript) Jag inspireras av hennes budskap och citerar henne

julia-bacha-80x80
”Motståndet i Budrus har sedan spridit sig till byar i hela Västbanken och till palestinska områden i Jerusalem. Men media håller sig fortfarande mestadels tyst om dessa historier. Denna tystnad bär djupgående konsekvenser för sannolikheten för att ickevåld kan växa, eller ens överleva i Palestina.”
/Julia Bacha

”The resistance in Budrus has since spread to villages across the West Bank and to Palestinian neighborhoods in Jerusalem. Yet the media remains mostly silent on these stories. This silence carries profound consequences for the likelihood that nonviolence can grow, or even survive, in Palestine.”
/Julia Bacha

Julia Bacha verkar ha fattat att medias ägarförhållanden är problemet och har därför satsat på alternativ media genom TED, vilket i dag resulterat i att budskapet kommit ut genom mig och till min ”medborgarjournalism”. Jag har dessutom p.g.a. Julia Bachas engagemang lagt upp ett citat på Septima Poinsette Clark dessutom.

septima-poinsette-clark-80x80
”Min filosofi är sådan att jag inte kommer att rösta emot de förtryckta. Jag har varit förtryckt, så jag kommer alltid att rösta för de förtryckta, oavsett om den förtryckte är svart eller vit eller gul eller människorna i Mellanöstern, eller vad. Jag har den känslan.”
/ Septima Poinsette Clark

”My philosophy is such that I am not going to vote against the oppressed. I have been oppressed, and so I am always going to have a vote for the oppressed, regardless of whether that oppressed is black or white or yellow or the people of the Middle East, or what. I have that feeling.”
/Septima Poinsette Clark

Den känslan verkar även Bernt Hermele ha enligt detta youtubeklipp, en svensk som personligen smakat konsekvenserna av Israels rasistiska politik i Palestina genom att hans egen mor som var judinna dog. Mer om Bernt Hermeles blogg om hatets proportioner i Sverige.

Om det är något som kan få Hermele att kanske förlåta människorna bakom den etniska rensningen, döden och förintelsen av det palestinska folket så kan det kanske vara det faktum att girigheten, religionen och kulturen i området visserligen ofta är galen, men naturlig och har uppstått ofta i mänsklighetens historia, vilket Jared Diamond upplyser oss om och även Jane Goodall uplyser oss om.

jane_goodall_80x80
”Det är vår befolkningstillväxt som ligger bakom nästan varenda ett av de problem som vi har tillfogat planeten. Om det endast fanns några få av oss, så skulle de otäcka saker som vi gör egentligen inte spela någon roll och Moder Natur skulle ta hand om det – men det finns så många av oss.”
/ Jane Goodall Källa Citat om population

Fred kombinerat med religiös barnavel och demokrati, som i Indien, leder inte heller till lycka, mest tragikomik.

overpopulated-train-funny

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s