Valet i USA är som att välja mellan varm kriminellt illaluktande skit, kall skit eller jordgubbstårta

Det ligger mycket i liknelsen att valet i USA är ett val mellan Att äta varm eller kall skit, som Marcus Jönsson på Proletären skriver, men det finns luckor i resonemanget. Donald Trump är visserligen en republikansk skattesänkare och välfärdskrossare, d.v.s. en kall skit, men han säger det som många av hans väljare känner eller tänker och det gör honom populär.

Han uttrycker sig på ett enkelt generellt sätt som naturligtvis inte är ”politiskt korrekt”, kanske verkar rasistiskt,  men folket har sett vad den ”politiskt korrekta” politikeradeln ställt till med och det finns inget speciellt ”korrekt” med korruption eller invasionskrig.

Folket självt ser heller ingen anledning att torka sig i arslet innan de skiter. De vet att de sannolikt kommer bli analpenetrerade med den blå, vita och röda stocken på det ena eller andra viset och förväntar sig inget inlindande eller någon perfektion. De proteströstar mot Wall street.

Donald Trump har t.o.m. uttryckt sympati för Bernie Sanders som hade kunnat bli president om det inte varit för Hillary Clinton och hennes korrupta medbrottslingar, ”superdelegaterna”. I en strid mellan de tre presidentkandidaterna Bernie Sanders, Hillary Clinton och Donald Trump hade Bernie Sanders vunnit, men vad gör Demokraterna?

De väljer Hillary på DNC. Och vad gör Bernie? Han säljer sig likt Judas till Wall street kandidaten Hillary Clinton och hennes medbrottslingar, ”superdelegaterna”. Bernie gör ingen utbrytning. Ingen demokratisk socialistisk revolution. Förbluffande. Makabert. Dumt.

Yttermera finns det faktiskt fördelar för jobben i USA med den protektionismen som både folket och Donald Trump vill införa, samma protektionism som Sverige hade innan Olof Palme mördades och Sverige ljögs in i EU av Carl Bildt och Ingvar Carlsson sida vid sida.

Protektionism är något positivt för det är nämligen nödvändigt för högre skatter och välfärd. Protektionism är motsatsen till dåliga frihandelsavtal som ställer företag mot företag, länder mot länder och arbetare mot arbetare i racet mot välfärdsbottnen.

Att vi har nationer och gränser må man ogilla eller gilla, likväl finns nationerna, regler för invandring finns, regler för visum finns. Ska lagen följas? Naturligtvis. Illegal invandring från ett överbefolkat/förslavat/fattigt Latin- eller Centralamerika löser ingenting långsiktigt för någon.

Folk som tar jobb till svältlöner från USA:s folk, inte betalar skatt och berikar fåtalet omoraliska företagsägare är och förblir naturligtvis både ett problem för USA och något olagligt. Kan det bli på något annat sätt? Vilken president som helst måste upprätthålla lagen inom USA, vilket Obama gjort och nästa president kommer fortsätta göra, precis som de kommer fortsätta bryta internationella lagar när det passar dem eftersom alltför få fattat att vi behöver ett nytt FN.

Att Donald Trump utnyttjat legala skattesmitarlagar, som Hillary och Obama upprätthållit i skatteparadiset USA, till de som korrumperat dem, handlar inte nödvändigtvis om omoral från Donald Trump, men att som affärsman inte gå under mot de andra affärsmännen. Trump verkar vara inne på tanken på att om han, som affärsman, ska betala skatt så ska alla affärsmän på Wall street också göra det. Är det inte smart tänkt? Rimligt? Rättvist?

Men ändå, trots att det i fulmedia kan liknas vid varm skit och kall skit till leda, vilket sorgligt nog är normaltillståndet, är det helt klart oförlåtligt att i en artikel som denna, i en alternativ media, inte nämna graden av korrupt brottslighet när man jämför skiten, samt även oförlåtligt att inte nämna Jill Stein som är ett betydligt finare miljömässigt socialistiskt alternativ än de båda kandidater som har fulmedias konstanta fokus, speciellt då man valt att kalla båda alternativen för ”skit”, när det faktiskt finns jordgubbstårta för den som slutar leta skit och sträcker lite på ryggraden och ser sig omkring:

eugene_v_debs_80x80

”Jag röstar hellre på något jag vill ha även om jag inte får det än att rösta på något jag inte vill ha och få det.”
/ Eugene V Debs, Källa: Citat om Demokrati

Dessutom är det olämpligt att enbart skriva negativt eftersom det kan göra att valdeltagandet sjunker ned i negativitet och bojkott:

jane_auer_bowles_80x80

”Röstning är en av de få saker i vilken bojkott i protest klart gör problemet värre snarare än bättre.”
/ Jane Auer (senare Jane Bowles), Källa: Citat om Demokrati

Skulle allt för många ”intelligenta” p.g.a. sådant logiskt felslut strunta i att sätta sig in i politiken samt skita i att aktivera sig uppstår genast följande intressanta resultat:

plato_80x80

”De som är för smarta att engagera sig i politik blir straffade genom att bli styrda av de som är dummare.”
/Platon, Källa: Citat om Demokrati

En reaktion till “Valet i USA är som att välja mellan varm kriminellt illaluktande skit, kall skit eller jordgubbstårta

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s