Proletären – Bernie Sanders kan tänka sig att stödja Donald Trump

I en lång men riktigt bra artikel i Proletären läser jag att Bernie Sanders kan tänka sig att stödja Donald Trump.

Häromdagen uttalade sig Bernie Sanders i en ganska lång intervju i CNN. Istället för att råskrika om fascism sade Sanders att han bejakar den ilska inom arbetarklassen som framkom i valet och att han kommer att stödja Trump i den mån han menar allvar med att förbättra livssituationen för vanligt folk, rensa upp i korruptionen, bryta finanskapitalets makt över politiken och satsa på infrastruktur och samhällsbygge. Men att han med all kraft kommer att bekämpa Trump om han försöker utnyttja ilskan till att spela ut folk mot varandra.

Min respekt för Bernie Sanders växer, även om han stöttade Hillary Clinton. Kanske var han tvungen för att inte splittra sitt parti? Han verkar vara mycket pragmatisk. Med tanke på Donald Trumps fredliga och enande uttalanden efter valet kan kanske Donald Trump gå till historien som en av USA:s allra bästa presidenter. Den som lever får se.

Kanske kan Bernie och Donald, som båda har mycket stort folkligt stöd, enas om att porta eller låsa in samhällsfarliga extremister, oavsett härkomst, på mentalsjukhus utan att kalla varandra för ex. ”mossadofob”, ”fascistofob”, ”nazistofob” eller ”islamofob”? Kanske t.o.m. porta vissa nationaliteter, där extremismen är stor, i alla fall en viss tid?

Kanske kan de enas om att illegal migration måste vara just illegal för att främja legal migration och skatteintäkter, samt att illegal verksamhet ska beivras, ex. genom att de dömda, oavsett härkomst, under en viss tid av sitt liv, ska få bygga en mur mot Mexiko i stekande sol, så att man inte ”spelar ut folk mot varandra” men samtidigt stoppar kriminaliteten?

Annonser

Skaffa ett gratis Wordpress-konto och kommentera här!

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.